CiU vol governar Catalunya des de la carrera de San Jerónimo

Artur Mas ha defensat que després del 9 de març, si hi ha un pacte PSOE-CiU, això hauria de significar la fi del tripartit, és a dir, que el senyor Mas vol que el president de Catalunya es decideixi des d’un despatx de la carrera de San Jerónimo. Si jo fos votant de CiU em sentiria avergonyit que Artur Mas i Pere Macias vulguin decidir el president de la Generalitat des de Madrid.

Al senyor Mas se li ha de dir molt clar, des del catalanisme, que a Catalunya els governs es decideixen des de Catalunya, des del Parlament de Catalunya, no des d’un despatx de la carrera de San Jerónimo. Ja sabem les ànsies de poder i la capacitat de CiU de sacrificar les idees per tal d’entrar en un govern però aquesta vegada Mas i cia han anat massa lluny. Se’ls ha vist el llautó, una vegada més. Si ara haguessin de tornar a utilitzar aquell lema de campanya “Som una nació” David Madí l’hauria de canviar per “Som dues nacions” o alguna cosa semblant.

Que ningú dubti que des d’ICV-EUiA aturarem la dreta, al PP, però també allò que representa CiU, que ara a més vol que el president de la Generalitat es nomeni en funció de l’aritmètica del Congrés. A CiU, després d’aquesta actitud sucursalista, li auguro una llarga caminada pel desert de l’oposició de Catalunya.

No a la guerra
Avui divendres es compleix el cinquè aniversari de les grans mobilitzacions contra la guerra d’Irak. La mani del 15 de març del 2003 va aplegar un milió i mig de persones. Avui m’agradaria reivindicar la mobilització en aquestes pròximes eleccions per aturar de nou la dreta perquè el PP d’avui torna a presentar-se a les eleccions amb el mateix discurs, el discurs de la por, la confrontació, l’odi i l’engany, i amb els mateixos polítics, Acebes, Zaplana, Rajoy i Esperanza Aguirre.

ZP ja té la tensió que volia
Zapatero va reconéixer, fora d’antena, que els necessitavaa era tensió. I la veritat, l’enquesta del CIS sembla que li hagi posat en safata allò que buscava. Més enllà del creixement d’ICV-EUiA, si la mires amb atenció et trobaràs que la distància en intenció directa de vot entre PSOE i PP és la mateixa. Fins i tot Rajoy ha continuat baixant en valoració. Però tot i aquestes dades la diferència entre uns i altres s’ha reduït a un punt. ZP ja té la tensió. Ja pot cridar al vot de la por.

RENFE ens roba els trens
L’entrada en funcionament de la venda de bitllets de l’AVE Barcelona-Madrid ha vingut acompanyada amb una notícia lamentable: RENFE ha suprimit tots els trens que connectaven les dues ciutats en unes 5 hores a preus raonables (només ha deixat un de nit, que triga 9 hores). Els Alvia -segons un reportatge d’ahir a la nit a TV3- se’ls han dut al nord d’Espanya. La gent gran protestava perquè en no tenir ni idea de comprar per internet ho han de fer a taquilla amb uns preus impossibles. Aquesta és el penúltim capítol d’aquesta penosa història de l’AVE protagonitzada per la ministra Álvarez.

5 responses to “CiU vol governar Catalunya des de la carrera de San Jerónimo

  1. Una critica: Quan a les declaracions dius “que vé el PP” o que vé CIU” o “CIU vol governar Catalunya des de Madrid”, crec que estàs parlant de les únicament de sigles, però no del fons.Crec que és més propiat dir. “que ve el Pla Hidrologic”, “que ve la politica internacional agresiva”, “que ve l’abandonament de l’escola i la sanitat privada, amb les cues als ambulatoris i els mals de caps per trobar escoles”, “que vé la primacia del interessos de la gent poderosa sobre la resta, com estacions de l’AVe a Guadalajara”, “l’apologia de agafar els cotxes borratxo perdut sense tenir en compte el drama de milers de families amb morts i ferits a la carretera”, “Les beneficis astronomics de les corporacions enfront de l’endeutament de les llars”, tot possant exemples quotidians i propers.Crec que massa vegades parlem per la gent que ja ens interessa la politica (que també), però hem de baixar una mica i ser més pedagogics. La gent em diu que que a la campanya hi ha massa “politiqueo”. Crec que a la campanya hem de substituir el politiqueo (que afecta a uns quants) , per la Politica, que per cert afecta la vida quotidiana de tothom.No sé si m’he explicat.Salut i Coalicio

  2. Joan,La història és cíclica i sempre es repeteix. La Lliga Regionalista l’any 23 va donar suport a la dictadura de Primo de Rivera, el qual poc després il·legalitzà tots els partits polítics. Cambó va conspirar contra la República en època Lerroux, va donar suport econòmic i polític a Franco, i després va haver de marxar a l’exili. Pujol va recolzar el PHN, que suposava l’enterrament de les Terres de l’Ebre, va investir Aznar, i aquest li va pagar amb 4 anys d’anticatalanitat quan ja no el va necessitar. Mas va pactar un estatut de tisora a esquenes de l’aleshores president de la Generalitat, per pressions dels grans capitalistes (Lara i Freixenet), i varen deixar en no-res les aspiracions de reforma estatutària digna. La tisora va tornar a ser afilada com el 32 i el 79. Ara novament el poder polític català quedaria a expenses de la política espanyola, gràcies a un partit teòricament sense lligams espanyols. Mas i Macias són els hereus d’aquella Lliga Regionalista que es va llençar als braços de l’espanyolisme més recalcitrant: amb Primo de Rivera, Lerroux o Franco. Jo no solia participar en les eleccions espanyoles. Només ho he fet en la darrera ocasió, per les circumstàncies precedents als comicis. Aquest cop aniré i votaré ICV, ja que Lluís Sunyé és un candidat amb el missatge que m’agrada i que considero molt important que assumeixi ICV. Estic segur que Sunyé no ficaria fàcil un pacte al PSOE, la qual cosa és molt necessària. Quant a l’Álvarez, sobren comentaris de la seua incompetència i poca vergonya.Salut i lluita, des de vora l’Ebre.emigdi

  3. Me parece adecuado que censureis los ´comentarios insultantes o de caracter fascista. Pero es demencial que censuréis aquellos que se hacen con sentido crítico como el que envía con relación a la huelga de enseñanza. Por añadidura, el Secretario General Jordi Guillot ha calificado la huelga como de “preventiva” parafraseando las palabras de Bush, como si no existiera un proyecto que el Parlament deberá votar y que sólo se ha negociado con los directores de los centrosw Más espiritu autocrítico compañeros.

  4. Benvolguts amics, Toni Perico ha dit que quan parlem de CiU hem d’explicar allò que representa. I té raó. El pitjor no són les sigles, sinó allò que representa: que es continuïn consolidant lleis de privilegis (la llei del sectors elèctric, la del mercat hipotecari) i no avancem consolidant i ampliant polítiques socials. Respecte al comentari de l’anònim haig de dir que aquell missatge el vam perdre. Tot i així, pregaríem que ens els fes arribar. Respecte a la vaga de mestres hem reiterat la necessitat de retrobar espais de diàleg, amb esforç per part de totes les parts. I ara el que caldrà es que tinguem un text sobre el que negociar, text que ara per ara no tenim. Amb una prioritat per la gent d’ICV-EUiA, que hi hagi una aposta per la pública.Atentament, Joan Herrera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s