Nou grup, nova legislatura i el mateix Rei

Com marca la tradició, el Rei ha rebut en audiència tots els partits polítics que hem aconseguit representació. Dimecres al matí vaig anar al Palau de la Sarsuela (amb corbata, que és obligatòria segons el protocol) i durant mitja hora vaig estar amb el monarca en una entrevista que puc dir que va ser cordial i amable. Joan Carles es va mostrar interessat amb els temes medioambientals i el canvi climàtic. Em va criticar Al Gore i va escoltar les meves explicacions sobre el desastre de Rodalies a Catalunya, la necessitat d’anar cap a un model federal i sobre el desplegament de l’Estatut de Catalunya. Sobre la postura que ICV tindrà en l’acte d’investidura de José Luis Rodríguez Zapatero a hores d’ara sóc bastant pessimista i escèptic que en aquestes alçades el PSOE giri a l’esquerra i aquest gir l’entendríem si ZP es compromet amb el desenvolupament de l’Estatut (i un nou finançament), amb polítiques medioambientals contra el canvi climàtic i per una canvi en la política econòmica en la línia de la convergència amb Europa en un moment de canvi de cicle econòmic.

Tots aquests reptes també els vaig explicar dimecres a la tarda al secretari de Organització del PSOE, José Blanco, i al secretari del grup socialista al Congrés, Ramón Jáuregui, en una reunió que vam mantenir a l’edifici del Congrés. Van estar molt atents a les explicacions, però cap compromís, cap ni un. Està clar que busquen que ZP surti en segona volta per transmetre la imatge que no estan lligats a cap partit.

Si això passava dimecres, dijous arribàvem amb Izquierda Unida i Esquerra Republica a un acord per formar grup parlamentari de carácter tècnic. El BNG ens ha cedit dos diputats per arribar així al 5% dels vots del total estatal. Malgrat tenir un 4,97%, el PSOE no ha fet cap gest de flexibilitat per facilitar la composició del grup malgrat faltar-nos aquestes centèssimes. Es tracta d’un grup tècnic, un acord a tres bandes que ens garanteix a ICV visibilitat en tots els debats i intervencions i ens ajuda econòmicament. El repartiment dels temps d’intervenció, els “cupos” de presentació d’iniciatives legislatives, tant en comissió com en ple, les preguntes de les sessions de control, les sol.licituds de compareixenç, la presentació d’interpel.lacions, etc, es repartiran en parts iguals entre ERC, ICV i IU. La denominació del grup serà “Esquerra Republica-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya”, però cada força es representarà exclusivament a si mateixa en tots els actes institucionals, protocolaris i mediàtics. Vull deixar clar a tots els nostres militants i simpatitzants que la constitució d’aquest grup té efectes merament tècnics i que hem deixat clar que no compartim necessàriament objectius polítics, ideològics ni programàtics i que funcionarem des del respecte a la sobirania de les parts integrants. D’aquesta manera aconseguim també tenir més visibilitat i evitem quedar diluïts en el grup mixt al costat de partits com Coalición Canaria o UPD. Hem garantit que es pugui visualitzar a l’esquerra del PSOE un pol veritablement d’esquerres en una legislatura que serà complicada amb un PSOE amb 169 diputats.

3 responses to “Nou grup, nova legislatura i el mateix Rei

  1. no he pogut votar per tu pq soc de les illes…pero m’hauria agradat fer-ho, i a la mitja dotzena de persones amb dret de vot a Barcelona a qui podia recomenar a qui votar, els hi he fet prou campanya que suposo que estan entre els teus votants (més els hi val, pq els hi vaig prometre un bon arros caldos quan venguin a l’illa). He seguit el teu treball parlamentari (així com tb segueixo el del Raul Romeva), i he obtingut molts posicionaments propis gràcies a la teva dedicació i habilitat. Esper que aquesta legislatura mantenguis el ritme i l’actitut, es imprescindible per la salut del nostre sistema tenir diputats com tu a Madrid.

  2. Què divertit això de la corbata, haha.Ja em disculpareu la meva ingorància, però de debo hi ha un protocol escrit on s’hi pot llegir que és obligatori portar corbata?de debò que a vegades no acabo de veure clar en quin segle vivim..haha, és a dir que si hi haguessis anat sense no t’haurien deixat passar?Seria graciós que hi hagués una paradeta on se’n lloguessin a tant l’hora, o milllor dit, la mitja hora.

  3. Benvolgut Joan,Ara toca seguir treballant, des de posicions menys còmodes, potser, sense poder arribar acords amb un PSOE cada cop girat més a la dreta. Davant d’això un pot pensar “I ara què fem allà?” Doncs toca seguir presentant propostes tan lògiques, justes i valentes que no ens puguin dir que no. I si ho fan, que es retratin!Ah, no t’oblidis de qui quedem aqui, Joanet, aqui també hi ha molta feina a fer. Em temo que t’hauràs de multiplicar.Una abraçadaCarles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s