Si tu hi vas, ella s’hi queda

Us ho confesso, no m’ha agradat el nou Govern Zapatero. No m’ha agradat perquè prima el criteri presidencialista, en el que es fa i es desfà, fins i tot més enllà del sentit comú. Em neguiteja que després d’una pèssima gestió en rodalies, afectant a la vida de milers de ciutadans, s’interpreti el recolzament a Catalunya de la candidatura socialista com un xec en blanc que permet mantenir a la ministra més contestada. Potser es van descuidar d’explicar l’altra part de la campanya electoral. Després del consagrat eslògan “Si tu no hi vas ells vénen” haurien d’haver publicitat, amb l’ombra allargada de Magdalena Álvarez, “Si tu hi vas, ella s’hi queda”. M’arriben veus, que per unes hores ELLA va sonar com a Ministre de Medi Ambient (sortim del foc per caure a les brases) però al final es va acabar imposant el Partit Socialista Andalús. Pragmatisme pur i dur.

M’inquieta que entri amb força un ministre com Miguel Sebastián, en un tema tan estratègic com la política energètica. El nou ministre pot fer que fins i tot Pedro Solbes aparegui, al costat seu, com un socialdemòcrata de tall keynesià.

Em deixa estabornit que l’única Ministra que ha tingut una clara sensibilitat ambiental, Cristina Narbona, surti del Govern, i que sumin Medi Ambient amb agricultura, sota el lideratge d’Elena Espinosa, algú que aposta per multiplicar les hectàrees de regadiu, que ha apostat per grans acords pesquers, encara que ens quedem sense biodiversitat marina, i que a més es garantia d’una visió més complaent en les avaluacions d’impacte ambiental d’aquesta política d’infraestructures i de ciment, principal recepta, com no, per sortir de la crisi.

I una mica d’aigua

El Govern Zapatero al final ha imposat una solució en matèria d’aigües, la seva, que no es de bon tros la millor, o més ben dit, la menys dolenta.

És més cara, correm el risc que hi hagi talls perquè l’aigua no arribi, l’obra és molt més cara, i per tant els elements de reversibilitat són més difícils d’aplicar. Tot i ser la proposta socialista, perquè el Govern de la Generalitat i ICV accepti aquesta proposta han d’haver tres condicions indispensables. En primer lloc la temporalitat, només s’utilitzarà mentre les dessalinitzadores no es posin en marxa o no hi hagi risc de talls en el subministrament. En segon lloc la reversibilitat. Es a dir, quan no sigui necessària aquesta aigua, a partir del mes de maig, hi haurà una reversibilitat jurídica i física, que faci que part de la canonada s’aixequi, si més no parcialment, fent que només pugui ser tornada a connectar en una situació similar. Serà la forma de dir clarament a la gent de l’Ebre que només es tracta d’una situació temporal i extraordinària. En tercer lloc, caldrà garantir que aquesta aigua no es detrau del caudal ecològic del riu. I aquí, la millor forma per materialitzar-ho serà comprant drets d’aigua als regants.

Suspensió per Ascó

Què gros això d’Ascó. Després d’amargar tota la informació és imprescindible la suspensió inmediata d’activitats. I per descomptat, la modificació de la llei del CSN i del règim sancionador de les centrals. No es pot tolerar tanta impunitat.

7 responses to “Si tu hi vas, ella s’hi queda

  1. Hola Joan!Totalment d’acord amb tu, aquest govern no m’agrada un pel. El tio no ha fet més que llimpiar a l’esquerra i lo de juntar medi ambient amb agricultura a mi em pareix massa.En fi, bona sort i segueix amb aquesta iniciativa 🙂

  2. Hola Joan, m’ha agradat el teu eslogan alternatiu. Alguns dels votants que ens diuen que no ens han votat per parar la dreta, han de veure que la vida hi continua i que el seu vot té efectes, en aquest cas negatius, i que continuarem treballant per allò que creiem i que vem proposar a les eleccions.No tinc tan clar la proposta de desmontar part de la canonada de l’Ebre a Barcelona. Crec que no és raonable que li diguem a la gent que un cop feta la inversió llençarem una part. Segur que hi han altres fórmules i mecanismes per assegurar que aquesta aigua no s’utilitzarà de forma continuada.Avui he escoltat la roda de premsa Baltasar/Ministra i no m’ha quedat clar el projecte que volen impulsar, i sobre tot que no es garantitzi que en cas de que la sequera apreti arribem a temps per abastir d’aigua l’àrea metropolitana. Hem de ser capaços de que aquest risc l’asumeixi clarament la ministra i ZP. Bona nit.

  3. Tema aigua:Alguna vegada farem una mica d`autocrítica en públic ?Tema ComunicaciÓ:Es evident que estem perdent aquesta batalla. Cal una ofensiva de forma urgent !!!Tema debat d`investidura:Vaig trobar a faltar en el teu discurs més referències a la classe obrera i als joves (de fet ni la vas anomenar).Temes ambientals:El pitjor de tot és aparèixer com a uns integristes del Medi Ambient (No a tot), i després anarse-las menjant de quatre en quatre (Sí a tot). Això ens fa perdre credibilitat i vots.Relliscades públiques:compte amb les declaracions públiques que acaven tornant-se en contra:Mayol: “antisistema”Saura: “yihadistes raval” i Xampany francès.Baltasar: ocultació transvassaments. Pregar a la moreneta per què plogui…Pérez Moya: estretament de carrils.Herrera: “dialogar” amb els Okupes violents.I moltes altres. Malgrat tot, encara crec que podem sortir-ne ben parats d`aquesta crisi, si escoltem a la gent que no va en cotxe oficial, si admetem errors, i si prenem algunes decisions -a nivell intern-, justes, lògiques i valentes.Sort.-

  4. Joan,Aquest govern fa temor! ZP és perillós, probablement més perillós que Aznar, ja que sembla que els socialistes s’ho poden permetre tot (deixar en no-res l’estatut, carregar-se president de la Generalitat, desastre de rodalies, transvasos, etc.). Res no els afecta, mentre que a les formacions petites tot els va en contra.quant al transvàs de l’Ebre, és autènticament lamentable i incomprensible. És allò de no entenc res. Com és lamentable l’actitud del Conseller Baltasar, la covardia de no baixar a les Terres de l’Ebre (s’ha amagat!!!), i la seua “xuleria” reptant a marxar la direcció d’ICV Terres de l’Ebre, al meu entendre, els xavals més nobles que he conegut en política en els darrers anys. Gràcies a Baltasar i part de la direcció nacional, ICV-Terres de l’Ebre pot desaparèixer. Si estan satisfets d’això! Han fet un mal irremediable, i amb un to d’arrogància que no es mereixia la soferta direcció ebrenca, que està molt ben preparada, nacionalment catalana, i amb una dignitat que el senyor Baltasar no coneixerà en sa vida.Salut des de l’Ebreemigdi

  5. Hola Joan,Aigua; el transvasament a Barcelona no serà mai temporal si no s’aturi el cereixement insostenible i concentrat en una part concret de Catalunya. I la millor forma de dir-los que no cal aturar, es precisament entregar-los l’Ebre com a premi per la mala planificació del territori.Aixecant un tram tampoc és cap garantia, ja que no tardarien un mes d’obres per tornar a ficar-ho el dia que es torni a declarar una “emergencia” (2,3, ? anys, tot depen de les urbanitzacions noves, camps de golf, industries …).Els regants, almenys del Baix Ebre, no els sobra realment aigua, encara que en paper pot semblar que si, la realitat es que més bé n’hi falta. No es pot garantizar un caudal minim per l’Ebre ja que ara mateix està per baix del recomanat – la proposta de caudal minim que els cientifics van formar i el parlament va acceptar. Doncs, l’Ebre no arriba ara ni de lluny a este valor “minim”.Tot aixo, sense tenir en compte la situació politica, i el fet de que la gent de l’Ebre van creure en la paraula dels tres partits de “esquerra” i ara se senten enganyats.

  6. A mi tampoc m´agrada aquest govern i menys el tema de mantenir en el seu lloc a la Sra Alvarez….Peró tampoc m´agrada el fet que continueu fent bandera de verds i ecologics quan a Viladecans el vostre partit está a favor de carregarse un pulmó i zona verde de la ciutat per construir pisos i el vostre representant Sr Massana menteix a la població.En fi,,suposso que es quelcom inhenrent als politics (la mentida)

  7. Sobre Viladecans miraré de parlar amb en David Massana. Ara, el que no és de rebut és això de la mentida. Respecte a la política d’aigua, s’ha de dir que les solucions són les menys dolentes en una situació extraordinària. I per sort, tant la quantitat que es pot trasvassar, com la temporalitat de la mesura són elements per la tranquilitat. tot i això, hem posat damunt de la taula nous elements, que per a ICV son fonamentals. Cal que l’obra, un cop finalitzat el seu ús, sigui interrompuda. I a més, cal que la titularitat sigui de la Generalitat. Dit d’una altra manera. ICV ha de ser el garant que un cop sortim de la situació actual, sigui perquè plou o per la posada en marxa de la dassilinitzadora, aquesta infraestrcutura no s’utilitzi. Crec que “les hores i els dies” ha posat en boca d’alguns coses que no s’han dit. Tot i això crec que tothom ens hem d’escoltar, que cal aprendre dels errors, millorar la política comunicativa, i governar millor els processos. No podem caure amb un discurs cofoista, ni amb una dinàmica de crisi absoluta. Respecte al discrus d’investidura confesso que no vaig tenir temps de parlar de tot. Però si alguina cosa va haver és reflexió sobre les polítiques econòmiques i socials. En la investidura i en la campanya. No és casual que alguna editorial titllés el nostre discrus econòmic com a massa radical. A l’Emigdi li haig de dir que m’aprecio, que m’estimo a la gent de l’Ebre, però crec que es van equivocar amb la nota que van fer. I que després es va equivocar en Cesc. Ara, mirem de refer-nos, corregir errors i rellançar el projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s