La directiva de la vergonya

Molt sorprenent l’anunci del ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, d’augmentar el termini d’internament dels immigrants sense papers dels 40 dies actuals fins al 60. Pitjor encara, alguns socialistes, entre els que estaven els espanyols, van anunciar que donarien suport aquesta setmana a l’Eurocambra a una iniciativa que aviat es debatrà i votarà: la directiva del RETORN, que preveu la reducció de les garanties legals dels immigrants sense papers i un augment en el període de detenció de fins a 18 mesos. La directiva de la vergonya fa una nova classificació de persones: els infrahumans. Persones immigrades que no tenen els mateixos drets que altres, a qui no se li respecte l’habeas corpus, que no arriben a la categoria, que no són mereixedors dels drets humans.

Zapatero s’hauria de passejar per algun dels Centres d’Internament d’Estrangers repartits per la geografia espanyola, autèntiques presons, on no es respecten els drets humans i on es tracten les persones immigrades sense documentació com a delinqüents. Fins i tot el Parlament Europeu ha publicat un informe el desembre passat en què denunciava les condicions pèssimes d’aquests centres. Jo mateix vaig poder visitar el CIEs de la Verneda, a Barcelona, per després anar al de Zona Franca. Autèntiques pressons on tanquen a persones que han comés una falta administrativa, no tenir papers.

Ultratge a la bandera
Aquesta setmana registraré una iniciativa perquè se suprimeixi del Codi Penal el delicte d’ultratge a la bandera. Ja vam fer el mateix respecte a les injúries a la Corona quan l’estiu passat El Jueves va publicar aquella il.lustració tan simpàtica. Es tracten d’anacronismes i el que no pot ser és que en un Estat laic els símbols estiguin per sobre dels drets de les persones.

I una iniciativa contra els lobbies

El proper dimecres tinc interpel·lació. Suposo que em contestarà la Vice-presidenta. I li demanaré què pensa fer per controlar els lobbies. Quines propostes pensa articular perquè situacions tan vergonyant com la del cas Taguas. El dimarts següent tota la cambra votarà una proposta concreta. En una setmana sabrem de les autèntiques voluntats de transparència.

Una o un blogaire (maduxes de ciutat) em valoraba la meva irrupció al Polònia fa uns mesos. Estic d’acord amb el seu comentari. És respectuós, tot i que cada cop que em veig, passo vergonya.

Molt recomenable. Les darreres setmanes he pogut passejar pel corredor, en bici i a peu. Quan estava tot sec, i després d’aquests dies de pluja. Molt recomenable.

Una abraçada a totes i a tots.

4 responses to “La directiva de la vergonya

  1. Comentaré en castellano ya que no sé expresarme en catalán aunque lo entiendo a un alto porcentaje (escrito, oral mucho menos).En primer lugar es necesario incrementar el período de retención en España de los inmigrantes ilegales porque el período de 40 días se hace corto para lleavr a cabo todas las medidas necesarias de identificación previas a la repatriación debida a la poca colaboración de los inmigrantes (normal y humanamente entendible) y de las autoridades de los países de supuesto origen de los mismos.En segundo, no puede haber habeas corpus cuando no se ha cometido un delito. Es uan figura penal y no ha de salir de ese ámbito.Y en tercero, no son infrahumanos, ni delincuentes, son inmigrantes ilegales. Hay métodos de entrada legal en España que no se cubren. ¿por qué prefieren entrar en España gracias a las mafias de la inmigración?

  2. teniu una palla mental que no us l’aguanteu.pq no us dediqueu a fer política de veritat i no a perdre el temps amb tonteries d’aquestes???feu carreteres, més seguretat, millor educació i deixeu-vos de palles mentals.pq no marxeu i recolliu els trastos d’una vegada?sou la involució! amb vosaltres no hi haurà mai progrésuna nació no pot donar l’esquena als seus símbols i si hi ha ultratge a la bandera que es castigui. més disciplina , més educació, més ma dura…així estan els nanus ara atontats perduts dels porros que fumen i que també és una de les vostres inquietuds…neu a pendre vent

  3. Trob que moure les coses respecte als lobbies es una molt bona iniciativa. Aqui, a l’estat espanyol, fa falta comença a posar fre a aquest fenomen que al cap i a la fí no es més que la perversió de la gestió honesta i orientada al servei dels ciutadans. Malgrat aixó, trob que el govern de l’estat no es cap bon exemple: primer pq ha permes el cas Taguas, i segón, pq permet i fins i tot fomenta l’ús de lobbies en altres indrets (seria interesant saber quans diners es gasten en contractar “lobbies” profesionals als USA. El mateix govern de l’estat posa com exemple de la gestió i model per el teixit empresarial a gent com INDRA, qui per exemple publicita com a una bona pràctica empresarial digna de ser coneguda el fet de contractar directament un alt càrrec del govern bush actual per tal d’empenyer les seves vendes al govern en el sector en q aquest alt càrrec treballava. Es tracta de Emilio T. González, i serà nou conseller delegat de l’empresa als USA. B. supós que hi ha molt d’exemples per coneixer. El més trist de tot serà que a la fí no s’impedirà el lobbie a espanya, segurament es regularà de tal forma que el que ja es fa es pugui seguir fent amb l’excusa d’una llei que els ampari. Per mi, la proliferació de lobbies es un dels perills més grans per l’objectivitat de la gestió pública. I Catalunya, com molts altres territoris, ja pateix els seus efectes.. sols fa falta mirar qui es mes habitual al costat de certs consellers i conselleres, tipús sanitat, per exemple, i els efectes que es pateixen i qui en surt beneficiat.Molt b, per l’iniciativa, i esper que sigui sols l’inici en aquest camp.Josep

  4. Deu ni do! Joan, es nota que la nostra política és ben necessària. Sobretot amb el nou ministre de Treball i immigració!Continua amb la bona feina que estàs fent. Endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s