Una moció decisiva

Dimecres passat al Congrés, en la nostra interpel·lació, vam decidir parlar dels lobbies, d’incompatibilitats, i com no podia ser d’una altra manera, del “cas Taguas”. Enfront tenia a la Ministra d’Administracions Públiques. I el que esperava era que expliquessin què els semblava el dictamen del Tribunal de Conflicte i Interessos que considerava compatible passar de presidir l’oficina econòmica de Moncloa a la presidència de l’Associació d’Empreses d’Obres Públiques d’Àmbit Nacional (SEOPAN).

Però, la reacció va ser no només defensar la llei sinó defensar la utilitat d’una llei, la llei d’incompatibilitats, acabada d’aprovar. Va parlar de SEOPAN, el lobby de les constructores que ha fitxat David Taguas, procedent de l’Oficina Econòmica de la Moncloa, com a una organització sense ànim de lucre. I fins i tot va comparar el paper d’aquesta organització amb el paper de Greenpeace o amb l’associació pel software lliure.

I la qüestió és si aquest fitxatge respon als serveis prestats per Taguas o bé a la informació privilegiada que utilitzarà.

Un cop vaig acabar la interpel·lació almenys 10 diputats i diputades socialistes em van felicitar per la iniciativa i em van anunciar que mirarien de recolzar la moció que es veurà dimarts vinent. De no donar suport a la moció els socialistes començaran amb el peu canviat.

Aquest dimarts ho veurem. El que seria adient en una democràcia sana és que tothom recolzés la moció, però si no és així, veurem qui treu les castanyes del foc al Govern, o si tothom decideix adoptar un to d’exigència en un terreny on no val l’ambigüitat.

L’activitat delictiva d’Ascó

En aquests darrers dies a Terres de l’Ebre i arreu del país es parla molt d’aigua. Jo el primer. I sorprèn que allò que ha afectat més a la seguretat, a la salut i al futur de terres de l’Ebre en els darrers dies, l’incident d’Ascó, amb prou feines es discuteix. La primera de les mobilitzacions hauria de ser per la mentida, la manipulació i el tancament de plantes nuclears que no funcionen. Des d’ICV farem tot perquè hi hagi una investigació a fons, parlamentària i si cal judicial. Arribant fins al final. Assumint responsabilitats penals i donant per tancades les plantes.

2 responses to “Una moció decisiva

  1. Joan,Avui ha estat un d’aquells històrics per a les Terres de l’Ebre, amb una riuada de gent que s’oposava al projecte de transvasament. Com sempre! Mani qui mani! També ens preocupa el tema d’Ascó i tota la manipulació i mentida que l’ha acompanyat. Però aquesta mentida i manipulació també la teniu dintre de la direcció d’ICV, i té nom i cognom: Joan Saura i Francesc Baltasar. Els ebrencs i les ebrenques que ens hem manifestat i fem activitats antitransvasistes, som gent que dilluns a dissabte treballem i no donem per més. El tema de l’aigua és el més delicat per a casa nostra, pels sentiments que implica. Com d’altres vegades t’he dit, Saura-Guillot-Baltasar s’han carregat ICV a les nostres comarques, i de mala manera, enganyant militants i ciutadans. És una llàstima perquè es comptava amb capital humà molt bo, amb moltes ganes i molt bons ideals. Tot se n’ha anat en orris, i és una cosa que els polítics joves i amb futur com tu ho hauríeu de tenir en compte.Salut i aigua des de Campredó,emigdi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s