Dret de vot, va de debò?

Diuen que en el Congrés del PSOE aprovaran allò que van pactar amb nosaltres fa ara 2 estius. Que els immigrants tindran dret de vot. És una bona notícia, encara que hi hagi influit la necessitat de compensar la pèssima actitud dels socialistes amb la directiva de retorn. Sigui com sigui, és important que es tiri endavant i, sobretot, que es faci bé. I no només aprovant convenis amb tercers països, sinó parlant de la necessitat de reconèixer aquest dret, en funció dels anys de residència i no en funció del país d’origen.

Espero que no se’ls acudeixi ara limitar-ho a uns pocs països, exigint per exemple 10 anys de residència. Perquè a en Corbacho ja li he sentit dues vegades això dels 10 anys, un requisit per fer inviable el dret de vot, que en alguns casos trigaria més a arribar que l’accés a la pròpia nacionalitat.

La compareixença del president
Dimecres 2 de juliol. El President compareix per explicar les seves respostes a la situació econòmica. El principal argument del president del Govern és el superàvit guanyat, el major marge per encarar l’actual situació. El que no explica és que s’ha gastat aquest marge; tampoc no explica com se l’ha gastat: amb xecs de 400 euros independentment de la renda que es tingui.

Atribueix els problemes de l’economia espanyola al preu dels carburants i a la crisi financera internacional, sense assumir que tenim un problema greu d’endeutament familiar i de monocultiu del sector de la construcció.

Explica que la primera prioritat és la despesa social i, contradictòriament amb l’anunci, manté el dèficit zero, encara que la llei d’estabilitat pressupostària diu clarament que amb un creixement inferior al 2% s’ha d’incórrer en dèficit.

Acaba per fer un míting. I el personatge el devora. Amb un optimisme desmesurat, acaba per no aportar dosis de realisme. Fins i tot, davant dels requeriments d’en Gaspar Llamazares, el president és capaç de donar com a contraargument la disminució d’IU en vots i escons. Pica l’ullet a CiU, per acabar presumint de molta sensibilitat social, mentre les propostes més destacables són els xecs i les mesures tan desreguladores com la directiva europea de serveis.

Al final, la jornada és una oportunitat perduda. Una més. I la situació continua complicant-se.

Un juliol per aprendre
Aquesta setmana inicio, juntament amb altres parlamentaris, unes jornades als EEUU. En el marc d’una beca del Departament d’Estat, ens explicaran la forma de funcionar de l’administració nord-americana. Jo he demanat veure experiències estatals en matèria energètica i d’immigració. Després d’un curs tan intens, l’experiència es val el viatge, i em servirà per carregar piles en un moment políticament molt interessant a l’Amèrica del nord.

8 responses to “Dret de vot, va de debò?

  1. Hola JoanEs sabado por la noche y despues de ver el concierto de RockRio me he metido en mi panel de enlaces donde el otro dia incluí el tuyo. Tambien tengo el de Gaspar pero ya dejo de escribir su blog. Te doy animos a que sigas aunque no tengas muchos comentarios.He leído el articulo y aunque soy andaluz lo he comprendido casi todo.Parece que al final acabaremos con dos partidos mayoritarios a nivel nacional, y a su criterio decidirán cosas como subir el interes monetario o el nº de horas laborales sin contar con los beneficiarios, en este caso, perjudicados. Esto preocupa por la perdida y la injusticia que sufre IU con el voto. Entoces se me ha ocurrido que dada la poca eficacia de los sindicatos en muchos temas, el poder judicial y las distintas asociaciones para defender al ciudadano del estado y de sus ayuntamientos, se me ocurre que IU unidad actuara como el defensor del ciudadano, pero a pie de calle. Asesorando y ayudando para que la gente tenga un punto de apoyo amistoso y no se sientan solos. Esto claro, tiene su lado grande de altruismo, pero es que realmente hace falta que los partidos politicos esten cerca de la gente y a estos no les de recelo entrar en sus sedes y concerse. El futuro, segun leí, será de los partidos de derechas, por eso el psoe tiene esa tendencia para ganar algun voto del otro lado, aunque sus ideas sean otras en el fondo. Por eso hace falta, siempre con mucha educación, y dando educación, hacer actividades desde dentro de IU para conseguir la confianza. Claro, hará falta voluntarios, pero si las cosas se hacen bien voluntarios sobran en todos los sitios.Saludos

  2. Em preocupa l’actual situació dels inmigrants. Molts d’aquests treballaven a la construcció i aniran a l’atur. Els que no tenim problemes administratius i que podem disposar d’ajudes a l’atur, sempre podrem accedir a cursos de reorientació que els ajuntaments posen a l’abast nostre. Però em preocupa que els inmigrants no puguin accedir-hi, sobretot aquells amb una situació irregular. Crec que vosaltres haurieu de fer que tothom pogués accedir-hi a aquests cursos, i que cal augmentar la inversió en aquests departaments.

  3. Hola,Davant l’actual cojuntura econòmica, és evident que s’han de prende mesures urgents per no agravar la situació: contenir la despesa pública i abaixar els impostos.No són receptes noves, però la història demostra que són positives i eficaçes davant un panorama econòmic d’allò més desalentador. Una salutació lliberal.

  4. El problema principal no es que s’adabti un o s’adabti l’altre, aqui som tots els que ens em d’adabtar. Crec que explicar-li a un mileurista que el foten fora de la feina per culpa del pobre imigrant que accepta treballar mes hores per aquest sou no es lògic, i com a la meitat els hi paguen en negre, per l’estat no cotitzen ni la meitat del que de veritat cotitzen i poden demanar ajudes de tot tipús, amb la conseqüent falta d’ajudes per altres families. El que se li ha d’explicar al mileurista que el foten fora de la feina es que hi ha un fi.. de p… que vol explotar a un treballador i això es el que provoca que la sensació de la gent es que l’imigració te mes dret que la gent d’aqui, i això no es del tot cert. Ja per fer-ho mes difícil s’hauria de valorar quan qualsevol consumidor compra un producte, a quin preu ho fa, a quin país esta fet, perquè si l’empresari d’aqui ha de competir amb preus xinesos, indis, etc, crec que l’únic que li quedarà serà explotar els seus treballador per poder arribar, ja que el mercedes el tindrà igual i això no es canviarà.Després segur que amb aquesta mesura en masa provocariem altres problemes i seria un no parar, però crec que aquesta societat a de valorar altres conceptes de la qualitat dels productes per que empresses que fan bé les coses es vegin recolçades les seves polítiques.Igualment, crec que la gent de forums com aquests no ens em de concienciar amb el tema de l’imigració, ja que per una cosa o per l’altra, estem bastan concienciats, el que necessita aquesta societat es arribar a la gent que potser xenòfoga, hi no crec que per aqui hi hagin molts.

  5. Naturalment que hem de defensar el dret a votar dels inmigrants; Amb una salvetat: la reciprocitat. Ho sento, però si, per exemple, en el Marroc no permeten votar als espanyols residents, no trobo llògic que els marroquins puguin fer-ho. No hem de ser mes papistes que el papa. El que hem de defensar es que tothom tingui garantida una targeta sanitària, ò una plaça en una escola o institut públic. I de la mateixa manera que hem d`exigir que el govern trenqui el Concordat amb el Vaticà per pre-constitucional, desfassat, ridícul, discriminatori i inmoral,també hem d`exigir màxim seguiment per part de la fiscalia i les autoritats sanitàries i d`educació, cap a aquells subsaharians que aprofiten les vacances d`estiu per fer l`ablació de clítoris de les seves nenes. Discriminacions, ni una; la faci qui la faci.Bona feina als EUA, una salutació per l`Obama, i bon estiu !!!

  6. Benvolgut Como siempre los del PSC-PSOE a remolque nuestro y despues se llevan los laureles, increible las ultimas elecciones los problemas con cercanias y el apagon, con la reprovación de la ministra y salen reforzados aquí, es el mejor ejemplo de la falacia del falso dilema. Espero que en el congreso de Noviembre se trate este tema de esta piedar permanente que tenemos en el zapato. Es una lástima ya que desde ICV se hizo una campaña llena de coherencia.Saludos

  7. Company,ja sé que no té res a veure amb el post, però voldria saber la teva opinió al voltant del fervor espanyolista que demostra el proper candidat d’ICV a Sant Feliu Jordi Sanjosé a http://jordisanjose.blogspot.com/2008/07/jo-tamb-vaig-sortir-celebrar-la-victria.htmlA mi em genera diversos dubtes:1.- Una cosa és les preferències personals de cadascú i què el fa vibrar a casa seva, però si un càrrec públic en el seu bloc politic i públic fa un post d’aquestes carecterístiques, l’article en qüestió es converteix en tota una declaració d’intencions i de posicionament polític. És a dir que posar-ho al bloc respon a una voluntat d’adhesió espanyolista clara i rotunda.2.- És curiós la intencionalitat del “nostra selecció” per referir-nos a la selecció espanyola i recalcar quina és la nostra (i per tant, quina no és la nostra???)3.- “Ho sento si no és la que alguns voldrien que hi hagués…”. Talment com el discurs de Ciutadans quan denuncien les “imposicions nacionalistes” i l’artificalitat de la realitat nacional catalana.4.- Cap referència, en un post polític sobre les seleccions nacionals, a la realitat política de les seleccions nacionals. Aquesta és que hi ha una societat, partits, govern, entitats i federacions esportives que donen suport al reconeixement internacional de les seleccions nacionals, i tota la maquinària administrativa, econòmica, legislativa i diplomàtica de l’estat que treballa per evitar-ho a tota costa (només per esport?)5.- Però el colmo dels colmos és considerar una bandera espanyola amb l’aguila imperial un element de “diversitat”. Potser també deu pensar el mateix si veu santfeliuencs amb una esvàstica: “és una ciutat plural” deu pensar…Gràcies.

  8. Miquel, estás un poco mal. Mayoritariamente, la población catalana festejó el triunfo en la Eurocopa de la Selección española y no veo dónde está el problema en que un candidato de ICV lo manifieste. Pot ser el que et molesta és que no recolzi a les seleccions esportives catalanes. Per mi son totes un muntatge politic i fan més despeses que la espanyola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s