sobre les eleccions americanes

Una setmana als Estats Units donen per algunes coses. La més interessant, ha estat la trobada amb els dos principals candidats a la presidència, Barack Obama i John McCain. Era la trobada amb una de les principals organitzacions llatines. I la sensació que em vaig endur es que no hi havia color. En la posada en escena, en la força del missatge i en les idees. Tot està a favor d’OBama, si ho mires amb ulls d’un europeu.

Si repasses la campanya, et trobes un McCain que gira cap a la dreta, que s’envolta d’assessor neocons i que revisa tots aquells elements que l’havien allunyat de la doctrina del partit republicà (amb una proposta més oberta en política migratòria). I si mires cap al candidat demòcrata et trobes amb un candidat que busca el centre, que ja no considera inamovible el termini marcat per la retirada de tropes de l’Iraq i que fins i tot planteja la indivisibilitat de Jerusalem, amb una clara cessió al lobbie jueu. Amb tot, la seva proposta fiscal continua es situaria a l’esquerra dels socialistes a casa nostra, i és l’únic que pot fer canviar les coses en aquest país.

El Congrés del PSOE

A quilòmetres de distància sembla que en el marc del Congrés del PSOE han volgut fer gestos. El millor, l’elecció de Leire Pajín, una persona compromesa i d’esquerres. A aquests se li han sumat les picades d’ull cap a l’esquerra, les suficients per contentar a unes bases a l’esquerra de la seva direcció, prou inconcretes perquè pel moment acabin en alguna cosa i sempre en el terreny dels drets, no fos cas que en matèria econòmica deixessin d’abraçar la lògica del xec i la baixada d’impostos.

El cas d’Ascó al Fiscal de Medi Ambient

El fiscal de Tarragona està investigant el cas d’Ascó. Alterar els mesuradors de radioactivitat pot suposar delicte. I des d’ICV li hem presentat denuncia al Fiscal de Medi Ambient. Des de Tarragona han d’investigar, i des de la fiscalia de medi ambient han de conèixer.

10 responses to “sobre les eleccions americanes

  1. Estimat Joan, jo de major vull ser com tu.Necessito ser feliç, desitjo creure que vivim als móns de “Yupi” i que tots són bones persones.Vull creure que ICV no és un partit corrupte com els altres, i que la gent d´ ICV no porta als seus fills a col.legis concertats o privats, com el capitalista d´en Montilla; vull creure que ningú de ICV utilitza la sanitat privada, com la Teknon o la Corachán.Vull ser lliure i català. Tan se val que peti la economia i que peti el món sencer.Ajuda´m, si us plau, salva´m de creure en el nacionalisme espanyol pervers i impositor.Saluts, company!

  2. Interesante visión desde cerca del devenir en los States. Obama: una gran ilusión, en política, suele traer consigo una gran desilusión. En tu compadreo con los políticos y el sistema norteamericano de estos dias, ¿como has visto la situación de la prensa/medios en relación al trabajo político en el pais? Tengo la sensación que, no solo en los States, si no en todo occidente el gran derrotado de estos últimos ocho años es la prensa. En gran parte diluido su poder en la abundancia de la inmediatez diaria, la administración Bush se la ha merendado teniendo sobre sus espaldas tanta y tanta basura. Me gustaria leer tu apreciación al respecto.

  3. Hola joanEn todo caso, tanto los démocratas como republicanos en EEUU lo tienen claro; la egemonía que ejercen en el mundo, su pasado bélico en tampoco, el poder que ejercen super-empresas; son hechos configuran un tipo de política para los dos partidos. Uno con el papel conservador y otro en su papel progresista; dos caras de la misma moneda.Aún así, EEUU es un país racista y creo que Obama no ganará las elecciones.

  4. M’uneixo al parer de l’apaño.Crec que es molt fàcil predicar des de l’opocició. El problema d’ICV ha vingut quan a tingut responsavilitats de govern, es llavors quan s’ha vist que només es un partit més i que ha de passar per l’aro dels qui tenen el poder.Espero que algú des de dintre ICV faci algo per canviar i que de veritat es creguin i actuin com a gent d’esquerres, d’esquerres de l’any 2008.

  5. No he leido siquira tu artículo. Me pareces un buen político y una gran persona. Pero te voy a pedir un favor: Expulsa de tu organización al impresentable que trata a Extremadura con una desconsideración fuera de lugar. Sé que este individuo no representa a Cataluña ni a los catalanes. Si acaso representa a la estupidez humana.

  6. Hola Joan, He visto el cartel que ha presentado el impresentable ( valga la redundancia) regidor de ICV en Torredembarra mofándose de los extremeños. Me gustaría por parte de ICV una aclaración pública, más que nada por saber si después de 10 años, cambio mi sentido de voto en las próximas elecciones. Desde una óptica de izquierda a uno le duele que en ICV nos representen personajes con tanta demagogía y falta de respeto por otros pueblos. Atentamente,

  7. bon dia senyor joan herrera, facin el favor, vostè i la seva coalició, de treure’ns del damunt al impresentable, que fa de no sé què a la formació de tarragona de icv, del ll. suñé o com se digui, sí vull dir aquest home (?) que li agrada fer política de saló i que s’atreveix a cara descoberta a fer bromes de mal gust a costa dels nens de extremadura.gràcies, sóc de tarragona i fins ara he votat a icv

  8. Señor Herrera,Tengo la esperanza de que publique este comentario en su blog, y que no sea censurado. Lo que ha ocurrido con el comentario sobre los extremeños en el blog de su compañero de partido el señor Lluis Suñe, es una terrible verguenza. Es una terrible verguenza por que ustedes son un partido de izquierda, y la izquierda no es lo que ese comentario y ese cartel refleja. Soy consciente de que el señor Suñe ha pedido disculpas, pero las disculpas en algunos casos quedan cortas, y la dimisión en un caso así seria lo apropiado y lo único que limpiaria la imagen de una clase politica que no se sabe muy bien a que juega.Yo, votante de iu, icv, de siempre, estoy terriblemente dolido con este asunto.Ppdra preguntarse por último por que me dirijo a usted y no al propio “señor” Suñe, la respuesta es sencilla: la “democratica” opción de desabilitar los comentarios en su blog así me lo ha impedido.Un saludo.

  9. En primer lloc volia que em disculpeu. He estat uns dies sense accés a internet i no he pogut actualitzar com voldria el blog. Respecte als comentari sobre en Suñé haig de dir que a cap d’ICV ens va agradar el seu blog, que ho vam censurar, i que aquesta página és de molt mal gust. En Suñé va demanar disculpes. I crec que no és propi ni de la nostra forma de fer ni de la nostra cultura. Disculpeu que hagi trigat una mica en penjar els comentaris però és per la manca de connexió.

  10. Leire Pajín ? d’esquerres ? mare meva…el PSOE? Mareta meva, no sabem prou o què? per quan unes aliances amb els moviments socials ben trabades i deixem anar a la seva als dits aliats socialistes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s