Inici de curs

Tornem a iniciar el curs marcat per la ciris econòmica i el debat del finançament i on la gent d’ICV haurem de fer la nostra assemblea nacional.

En primer lloc volia començar el comentari setmanal amb una explicació. He estat gairebé un mes desconnectat del blog potser perquè un estiu intens com aquest s’ho mereixia. A més, estant com estic, a les portes d’una propera paternitat, els preparatius de tot plegat han contribuït a aquestes vacances “bloggaires”.

El proper dimecres Zapatero anirà al congrés a explicar les respostes a una crisi que fins fa quatre dies va negar. Espero que el primer que faci es desmarcar-se del seu propi guió i sortir de les respostes fàcils i a vegades populistes on ens ha instal·lat el seu govern; des del xec del 400 euros fins al darrer anunci “immigració 0” del ministre Corbacho. Es tracta no només que faci el discurs que les més febles no pagaran la crisi, sinó aquest vagi acompanyat de polítiques que permetin que així sigui.

L’altre gran repte del període de sessions serà el del finançament. I dic del període de sessions perquè o es resol en els proper mesos o anem a un escenari de crisi política sense precedents. Un acord que serà fonamental també amb l’objectiu de donar una resposta social a un moment complex com aquest. O no son les CCAA les que han de respondre a les principals demandes socials d’un moment com aquest? De l’acord Saura i de la Vega ja s’ha dit tot. I una cosa està clara. Qui ha de moure fitxa ara és el Govern de l’Estat, i ni les seves actituds ni les seves propostes serveixen.

Respecte al tercer repte, el de l’Assembla d’ICV, és clar que hem de situar aquest com un moment ideal pel rellançament del projecte, i per aconseguir-ho haurem d’abocar tots els esforços de la gent d’esquerres, ecologista i catalanista. Aquest país necessita d’un espai d’inconformisme constructiu, ens cal algú que lideri el debat ambiental en un país com el nostre, o qui faci efectiu que les desigualtats es combaten plantant cara front els que només miren de preservar determinats privilegis.

Per aconseguir sortir més enfortits del procés ens caldrà en primer lloc abocar tots els esforços en fer les millors conclusions polítiques, i per fer-ho ens caldrà un debat seré i sense límits. El més important no són els noms sinó un projecte il·lusionant i el debat de les idees. En això estem ara. És curiós veure com s’entesten alguns mitjans en parlar només de noms, o situar el debat com un conflicte generacional, quan el principal repte és debatre a fons entorn a la polític. Suposo que estan acostumats a processos congressuals que giren entorn al conflicte. Una assemblea com la nostra haurà de ser diferent. Temps tindrem per parlar de noms, però això ho haurem de fer des del consens d’un equip fet pels adherits, els territoris, els homes i les dones d’Iniciativa, des del lideratge de Joan Saura com a president d’ICV.

10 responses to “Inici de curs

  1. Anim company, això de ser pare, lla ho veuràs, es mes dur que una sessió d’investidura, encara que això ultim jo no ho conec.Tots i totes esperen de tu un bon treball.Sor al nou curs parlamentari, son molts els que tenim la esperança posada al teu bon fer i el del teu equip.

  2. Bueno pues enhorabuena por la próxima paternidad, parece que vais a la par Raül y tu, con Dolors a la cabeza, estableciendo la delegacion del voto por maternidadSalutacions

  3. Bé, d’aquest post em quedo amb l’anunci de la paternitat. Ja veuràs com el fet de donar vida, i veure néixer un nadó, i sobretot veure’l céixer, són unes de les millors experiències de la vida.Desitjo que ho puguis gaudir tant com puguis.Salut i molta vida!Jordi

  4. Felicitat company. Tinc dos fills, i et puc assegurar que el mon et canvia.Sobre l’assemblea.., realment es un moment per iniciar un debat profund, seré i sense límits, tal i com molt bé apuntes. L’important es quin es el projecte polític que volem tirar endavant entre tots/es, encara que els noms no deixen de ser importants, no han de ser l’eix de les discussions de la ja propera assemblea nacional. De tota manera, personalment crec que tampoc ens tenim que espantar pels “canvis” que es puguin produir a la direcció del partit.Salut company.

  5. Felicitats per la paternitat, tot i els mals de caps associats (presents i futurs) a aquest fet.Ara, ja tens raons personals, (a més de les politiques que ja hi eren) per continuar amb la lluita de fer escoles bressols al Poblenou.Respecte al tema del lideratge , al ser d’EUIA, no opino publicament, tot i que m’agraden que els carrecs, (tant a ICV com a EUIA) es vagin renovant amb gent nova (que no necessariament jove, perque hi ha persones joves molt vistes i gent no tant jove per descubrir). No obstant aquestes coses dels lideratges no em treuen la son. Crec més important, tenir clar, que el realment important són els valors que es representen i intentar aplicar-los a tot el que es fa.

  6. Lideratge de JOan Saura ?Potser sí pels que teniu un càrrec, no pas per molts militants de base. La llàstima serà que ningú li disputarà les primàries inrternes; si això passés, si algú ho fés, especialment si aquest algú fós en Raül Romeva, doncs el “liderarge” d`en Saura tindria una data de caducitat molt propera, i la fí de la crisi d`ICV, també.Adherid ” a peu de carrer”.

  7. ostres. em sap molt greu dir-te que no veig possible un debat a fons si prèviament tenim al joan saura de lider. no és cosa de noms. en joan ens ha encapçalat en grans moments i amb nota alta. en joan saura, però, hauria de cedir i entendre que representa també la decadència d’ICV, l’allunyament social i polític, la barreja govern-partit. és un gran error que en Joan Saura repeteixi i ho pagarem molt com ho estem pagant cada dia amb el rebuig que suscita la seva figura i el que representa la darrera etapa d’ICV des d’interior, des de medi ambient i sense lideratge politic de referència. Jo ja no conec ningú dels del nostre entorn que s’identifiqui amb el Saura i és una pena. Podem quedar fora del parlament o justet justet. dius que cal parlar d’idees i a totes totes, però abans de l’assemblea tindrem el saura de president i continuarem amb bons documents i decadència segura, és una gran llàstima, cada dia ens trobem menys gent a les reunions, estem molt avorrits, aquest govern i el que fem no motiva i es nota molt en la desmoralització i indiferencia de la poca militància que tenim, de la gent que ens està deixant de seguir des del tema d’interior i aquest incomprensible rotllo del baltasar.

  8. espero que ens en sortim a l’assemblea, en soc molt exceptic. participo del corrent Manifest de Maig i, francament, tenim el personal molt cremat. El tema d’aquest segon tripartit ens està fent suar la cansalada. Masses decisions difícils, poc explicades i matusseres. Alguns encara estem pendent d’una explicació raonada de l’aposta d’interior, del manteniment de Cesc Baltasar, dels acords amb de la Vega, de moltes accions petites i grans que ens estan invalidant com a referent social i politic. Ens va costar molt recuperar el partit, a la meva zona ens ho vam deixar la pell i vam fer un salt espectacular electoral, social i politic, sobretot entre els joves. Tot allò s’en va anar en orris i ara qualsevol puja la moral dels que queden… és fotut però la cosa està així i l’assemblea hauria de ser revulsiva de manera rotunda per tallar la tendència de desvertebració del projecte, de la vida orgànica (no em refereixo a la de les estructures de càrrecs politics i insitucionals). El revulsiu és d’idees -certament- però molt em temo que haurà de ser també de persones. No ajuda a aixecar la moral que l’actual president es presenti a la reelecció i em sap greu, n’he estat molt partidari fins fa poc temps, ara -tripartit coll avall- ja no veig altra sortida per reemprendre la formació de lluita i de govern que volem ser i que s’allunya. Em sento, ens sentim (m’han dit que ho posi en plural) impotents i decebuts.

  9. Vaya, cómo pasa el tiempo. Desde Cantabria, muchas felicidades por tu próxima paternidad. Disfrútalo¡¡Besos y gracias a los traductores automáticos.😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s