Una setmana intensa

Finalment, el govern del PSOE ens ha abocat a presentar l’esmena a la totalitat de devolució al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009.
I ens ha abocat perquè aquests són uns pressupostos molt limitats en la despesa, que no afronten una política anticíclica, amb poc accent social i que donen l’esquena al mediambient. Són a més pressupostos deslleials amb les institucions autonòmiques i locals, no només no acordant el nou model de finançament sinó retallant els seus marges de maniobra, ja sigui amb l’eliminació del impost de patrimoni o retallant les transferències als ens locals.

Fa mal veure com un Govern que ha apel·lat al votant d’esquerres, és capaç d’aprovar mesures multimilionàries a favor de les entitats financeres sense cap exigència per les mateixes, i en canvi manté les pensions mínimes no contributives sense cap creixement.

Els drets dels discapacitats
Aquest és el no d’avui. Contrasta amb el sí de dimarts del Congrés a una proposició no de Llei (PNL) d’ICV perquè aturar-se o estacionar en els aparcaments reservats per a persones amb discapacitat comporti pèrdua de dos punts del permís de conduir. Tot i que al final es va aprovar per unanimitat, PSOE va anunciar en un principi el seu vot en contra, emparant-se en una esmena que instava al Govern a “analitzar la repercussió que sobre la reeducació dels conductors està tenint la implantació del carnet per punts en el respecte als drets de la resta dels usuaris de la via pública”. Inaudit.

La proposta recull les peticions d’organitzacions del sector de persones amb discapacitat com el CERMI i el Fòrum de Vida Independent. Serem vigilants del seu compliment.

Una fiscalia contra la veritat
I una sorpresa desagradable d’avui. La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha avançat que recorrerà davant del Ple de la Sala del Penal a l’auto dictat avui pel jutge Baltasar Garzón per investigar els crims contra la humanitat comesos durant la guerra civil i el franquisme. Es tracta d’una postura obstruccionista i que posa la Fiscalia al nivell dels pitjors exemples de la justícia espanyola en la línia de sentències dictades des de la sala Militar al Tribunal Suprem. És lamentable veure l’actitud de la Fiscalia que posa traves a la recerca de la veritat. Des d’ICV ja hem preguntat al Govern espanyol si s’oposarà mitjançant l’Abogacía del Estado a aquesta decisió.

I una lectura molt recomenable
Dimarts vaig presentar el llibre “Espejismo Nuclear” de Marcel Coderch i la Núria Almirón. Els autors ens descriuen en poc més de 200 pàgines com alguns ens intenten vendre l’energia nuclear com aquella poció màgica que resol tots els nostres problemes,quan la proposta representa la ingesta d’un cianur, que ens resultarà molt car, que ens farà més insegurs, i que suposarà un hipoteques de present i una llosa insalvable de futur.

Si una cosa queda clara després de la seva lectura és que és absolutament irresponsable continuar sense decidir que farem per tancar les plantes que tenim. I és que a Catalunya, un dels països més nuclearitzats d’europa, se’ns suma l’opció per una tecnologia immadura en combinació amb una industria que es nega a invertir més en seguretat. En aquest context, al Govern Zapatero li hem d’exigir un pla de tancament, i al Govern Montilla li hem de demanar la responsabilitat de la bel·ligerància per exigir que el tancament comenci per Catalunya l l’exigència de responsabilitats front la industria nuclear.

Una disculpa… amb raons
Em disculpo per haver estat absent un mes sencer d’aquest bloc. Però com alguns de vosaltres ja sabeu vaig ser pare fa unes setmanes. Així que em vaig agafar els dies de paternitat. Tota una experiència.

3 responses to “Una setmana intensa

  1. Diu que va ser pare, Sr. Herrera?Permeti’m felicitar-lo doncs.Espero que el seu nadó arribi a ser una persona tan activa en l’exercici de la seva ciutadania com ho és vostè.Almenys en tindrà sempre un bon exemple ben a prop.Moltes felicitats.< HREF="http://ciudadanopublico.blogspot.com" REL="nofollow">http://ciudadanopublico.blogspot.com<>

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s