respostes d’esquerres

En una situació de crisi, més que mai calen solucions d’esquerres i amb accent social. I en aquesta crisi, encara més. Perquè no ha estat la pujada dels salaris o la pretesa inflexibilitat del mercat que ha generat aquest moment, sinó l’absoluta desregulació. Curiosament, ara és l’Estat que ha de córrer a salvar el capitalisme, un capitalisme caníbal, d’acord amb el que he escoltat dir a Joan Coscubiela (Comissions Obreres), que no se’n fia de si mateix.

En aquest context potser és hora de reivindicar el paper d’allò públic. I aquí no val a badar. De la mateixa manera que el Govern Zapatero no pot jugar a les rebaixes fiscals i a les polítiques de xecs, des del Govern de la Generalitat s’han de fer polítiques decididament d’esquerres, d’eixamplament de drets i que representin un canvi de model. Potser és hora que abans de pensar en pactes nacionals que donen la clau a CiU i que poden acabar suposant polítiques més aigualides, s’han de fer els acords en el marc d’aquesta majoria d’esquerres que és el Govern de la Generalitat. La llei d’educació o el pacte d’infraestructures en són dos bons exemples. I les propostes, les respostes s’han de fer des de l’esquerra.

De la decepció a la obligació pel govern
L’audiència Nacional ha donat l’esquena a les persones que volien recuperar les despulles dels seus familiars. Però si aquests ens deceben és hora d’exigir, que des del govern espanyol es facin les polítiques públiques que garanteixin que les famílies puguin enterrar els seus morts. La decisió de l’Audiència obliga el Govern de Zapatero.

Reina poc prudent o massa sincera?
Aquesta setmana hem tingut una bona notícia, sobretot per com és de sorprenent. La Mesa del Congrés va acceptar a tràmit una bateria de preguntes d’ICV dirigides al Govern espanyol per a conèixer l’opinió de l’Executiu sobre les declaracions de la Reina Sofia, recollides en el llibre de Pilar Urbà, titulat La Reina muy de cerca, i per a saber si el Govern tenia coneixement del contingut d’aquest llibre. És sorprenent i extraordinari perquè la Mesa del Congrés fins ara sempre havia rebutjat les preguntes sobre la Casa Reial.

De fet, les preguntes estan redactes tot tenint en compte el Govern com a interlocutor i no pas com a petició a la Casa Reial.

En tot aquest afer encara és hora que el Govern del PSOE doni la seva opinió perquè davant aquesta polèmica no pot mantenir el silenci. La Reina també, com el Rei, ha de mantenir-se neutral (almenys aparentar-ho). Crec que més enllà de les interpretacions d’una periodista membre activa (ho recorda sempre que pot públicament) de l’Opus Dei, la Reina Sofia ha estat poc prudent en manifestar conviccions personals a una periodista, independentment de si les va fer en l’àmbit privat o públic.

Obama guanya
I d’Obama, aquesta setmana el que ens toca és reconéxier el caràcter històric que un afroamericà arribi a la Casa Blanca i aquest representi un canvi de cicle. Temps hi haurà per l’escepticisme.

Nova web
Finalment, us informo que des de fa uns dies s’ha posat en marxa la nova web institucional d’Iniciativa per Catalunya Verds (http://www.iniciativa.cat/) que inclou seccions de notícies, història del partit, temes i institucional, entre altres. La web es pot consultar en català i castellà.

La web del Congrés i Senat d’ICV (http://www.iniciativa.cat/congres) també es pot consultar en català i castellà (triar en la part superior dreta). Podeu trobar tota l’activitat que portem a terme al Congrés.

One response to “respostes d’esquerres

  1. He trobat la forma que la Reina pugui dir el que vulgui com qualsevol altra ciutadana: Proclamem la Republica!!!Amb una Republica la ciutadana Sofia podrà dir el que vulgui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s