Pressupostos sense accent social

Finalment, el Govern espanyol ha aprovat avui dijous el projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009. Des d’ICV hem votat en contra d’aquests pressupostos que no tenen accent social i que incompleixen amb el que diu l’Estatut de Catalunya sobre finançament. Són pressupostos que no afronten el canvi de model econòmic en temps de crisi i que per tant estan mancats de sensibilitat social.

El PSOE va guanyar les eleccions del març passat apel·lant al vot d’esquerres i avui ens han aprovat uns pressupostos que no responen a aquesta gent d’esquerres.

Pressupostos austers que serviran per justificar la disminució de la despesa educativa (passant del 0,84% al 0.82%), la retallada en habitatge social i els fons en immigració –fins a en 100 milions d’euros-, congelació de les Pensions Mínimes no Contributives i reducció de recursos a les polítiques actives d’ocupació. A més a més, aquests pressupostos deixen a Comunitats Autònoma i ajuntaments a la seva sort sense solucionar els seus problemes de finançament.

Si no n’hi havia prou amb aquesta mala notícia, el Congrés ha aprovat avui la supressió de l’Impost de Patrimoni. Des d’ICV hem estat bel.ligerants amb aquesta mesura que beneficia els que més tenen. Una prova més de la manca de sensibilitat d’esquerres del Govern Zapatero. El PSOE hauria de ser conseqüent amb les paraules del socialista Ramón Jáuregui quan va dir que en època de crisi no es pot eliminar ni rebaixar impostos. Els 1.800 milions d’euros que Hisenda deixarà de recaptar cada any per aquest impost podrien haver servit per fer escoles gratuïtes de 0 a 3 anys o per donar recursos a la Llei de Dependència.

Esperem que amb el nou període de sessions, que començarà la segona setmana de febrer, tinguem millors notícies.

Bones Festes

4 responses to “Pressupostos sense accent social

  1. Eso si sus salarios y prevendas ni tocarlas…¡No viniera un Chaves! para mangonear con uno ya tenemos bastante, no multipliquemos el problema.Feliz año nuevo.

  2. Que els reis d’orient, Papa Noel o la persona que fa de missatge a SEUR ens porti una mica de seny aquest 2009.Queda un any menys per un món just.Salut i somnis

  3. No me habia enterado de lo de la exención al patrimonio. Estos socialistas con su sempiterno discurso que sólo es retorico.

  4. Sr. Herrera, ¿qué opina sobre las prioridades de gasto del Ayuntamiento de Barcelona?La pregunta se la hago después de leer ayer en La Vanguardia la noticia de que el ayuntamiento de Barcelona se iba a gastar 3 millones de euros en la reconstrucción de un monumento (las cuatro barras de Montjuic). La noticia no tendría mayor importancia (una más) sino fuera porque en la página anterior se explicaba en un reportaje la falta de medios del propio ayuntamiento para proveer de un mínimo de asistencia a los “sin techo” de Barcelona.Me gustaría conocer su opinión al respecto.Gracias anticipadas.Reciba un cordial saludo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s