Armes per Israel

Ho sabíem, i un grup d’investigadors en ho han confirmat. L’any passat es van vendre més armes que mai a un Estat que no respecta els drets humans, que desestabilitza la zona d’Orient Mitjà, que no respecte les convencions. I malgrat tot se li van vendre armes per valor de més de 2 millons d’euros vulnerant per tant el codi de conducta de la Unió Europea. Al llarg dels últims dos anys la venda d’armes per part d’empreses espanyoles autoritzades per l’executiu espanyol s’ha quadruplicat i han passat així d’un total de 488.690 euros l’any 2005 a un total de 2.366.820 l’any 2007, segons dades d’un estudi impulsat pel ‘Programa de Noviolència Actica i Construcció de Pau de NoVA’ coordinat per Alejandro Pozo.

Sí. Les declaracions del president Zaatero han estat bé, contundents i concretes. I ara el que cal és que fem un pas més i siguem capaços de fer que la política de fets acompanyi a les delcaracions que s’ha realitzat. S’està incomplint el Codi de Conducta de la Unió Europea ja que “no permet la venda d’armes a països en conflicte”. Des del 1998 la venda d’armes a la UE disposa d’aquest codi de conducta, els criteris del qual són d’obligat compliment per tots els Estats membres. Precisament aquest Codi de Conducta va ser el motiu pel qual països com Noruega, Finlàndia i Suècia decidissin suspendre la venta d’armament a Israel.

Sí. Cal caminar cap a l’anul·lació de l’exportació de material militar al Govern d’Israel i la revocació dels acords comercials.

4 responses to “Armes per Israel

  1. El caso es que mientras Israel busca la paz, los arabes no le han dado tregua a pesar de que siempre han sido derrotados.Y mientras haya gente que jalee a esos terroristas mal andaremos.

  2. Si es la picaresca de los idiotas, la ventaja que da el imcumplimiento de los pactos, pan para hoy hambre para mañana.La ventaja que da el incumplimiento, a costa de la credibilidad. No es paradojico que los paises que cumplen son los que estan más desarrollados socialmente, luego nos echamos las manos a la cabeza.

  3. Jesús veo que lees mucha prensa barata. Te animo que a hagas otros ejericicos. Por cierto sabías que:– en este conflicte entre los 13 muertos de Israel, 9 son por “fuego amigo” de Israel.– que ya se han superado los 4000 heridos y el millar de muertos?– sabías que del 2001 a 2008 Hamás asesinó a 21 personas e Israel asesinó a más 3.800? Lo dice la ONU no jo.– sabías que entre las empresas que venden armas a Israel, mediante el SIBAT que tiene sede en Madrid, hay ex-secretarios de Estado de Gobierno y algunos ediles locales?– sabías que no es una guerra? es un genocidio, una matanza, una aniquilación sistemática de exterminio.– sabías que Israel ni ahora ni nunga ha representado al pueblo Judío? Y que dentro del seno de Israel estan las voces más críticas con este conflicte? Lee algo más constructivo, un consejo.-Por cierto, Israel no es un Estado democrática, tiene un poder judicial que no funciona ni nunca ha juzgado a nadie por asesinar palestinos, ni es capaz de juzgar a Sharon por complicidades ni a Olmert por las corruptelas cuando era Alcalde de Jerusalem y a metido en las cárceles a 9.320 personas sin juzgarlas. Ah, y ha ilegalizado a partidos que representavan el 20% del electorado.. curioso verdad.SaludJordi M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s