Renovant…

L’actualització de l’acord d’entesa ha trascendit com un toc d’atenció a en Zapateto. I ho és perquè en una crisi com l’actual els incompliments del Govern central no són simples incompliments, sinó que suposen la negativa a dotar els intruments competencials i financers per l’administració que ha de donar respostes socials als més vulnerqables.
Però l’actualització és també l’expressió d’un major accent social pel Govern de la Generalitat. Suposa un full de ruta i un compromís, i ens allunya de la temptació que els diners del finançament serveixin més per eixugar el dèficit en comptes de donar prioritat per la gent.
En un context de crisi, el que la gent busca en Govern que se’n reclament d’esquerres és la sensibilitat social que no troba en Governs que no ho són. A més, en aquesta crisi s’hauria de trobar en Governs que se’n reclamen d’esquerres, les polítiques anticícles, de recuperació d’espais públics, i de govern de l’economia. Ha estat la desregulació, l’obsessió per les privatitzacions, la fe absoluta en que el mercat s’autoregula la que ens ha dut a una crisi on a nivell global la seva màxima expresiió és la crisi de les subprime, i on a casa nostra es tradueix en una bombolla inmobiliària que ha esclatat i que ningú va voler limitar sota l’argument que al mercat no se li han de posar regles.
L’actualització de l’acord d’entesa pretén i avança cap aquí. A l’actualització de l’acord hi ha propostes concretes que han costat que s’incorporessin, que comprometen l’acció de Govern, la de present i la de futur immediat. I ha estat possible malgrat l’obsessió d’alguns sectors del PSC per ocupar l’espai de centre. Aquesta podia ser una lògica (tot i que no fos compartida) fa tan sols un parell d’anys, però ara més que mai, si es vol revalidar un govern de progrés la gent de progrés s’haurà d’identificar amb aquests valors. I Galícia n’és un bon exemple. Ara, del que es tracta és que el projectes del Govern es situïn en el terreny del valors de progrés. I la llei d’educació n’es una bona oportunitat que tindrà com a termòmetre aspectes tan simbòlics i tan simples com el fet que escoles d’èlit que separen nens i nenes deixin de rebre diners provinents del concert.
Crisi de Govern
De la crisi de Govern es poden dir moltes coses, però hi ha una d’elemental; no entenc que persegueix. En el terreny econòmic no es sap capa on s’avança. I en la resta es demostra improvització, molta improvització, ja que no és gens raonable que les polítiques de dependència en tan sols un any hagi canviat tres vegades de Ministeri. Temps tindrem.
Sobre Israel
Encara no he escoltat a aquells que defensen l’aïllament d’un Govern com el de Hamas a la Franja de Gaza predicar el mateix sobre el govern israelí. Es tracta d’un Govern integrista, que es vanagloria de no respectar ni de buscar cap tipus d’acord de pau, que cerca fer inviable qualsevol pseudo-estat palestí, i en el que el seu ministre d’assumptes exteriors ha arribat a dir que el caldria és bombardejar la presa d’Asuan. Potser sería bó que aquells que volen la viabilitat de l’Estat d’Israel, entre el que també em compto, comencin a predicar l’aïllament del seu Govern, ja que polítiques i actituds com les que s’estan demostrant són no només inacceptables sinó insostenibles.

4 responses to “Renovant…

 1. ¡Vaya miting! A esto le llamo yo arreglar el mundo en cuatro párrafos, pero viene bien hacer una síntesis de vez en cuando.

 2. Vist des de fora:Baltasar, i sobretot Saura, ja no aporten cap guany electoral a ICV; més aviat el contrari. Ja tenien càrrecs públics el 1979 ( fa 30 anys !!!), i càrrecs en el partit quan tú encara portaves bolquers. Toca renovació !!!!!!Tot i que la feina en els Departaments d’ICV-EUiA és en general correcta, o fins i tot bona, la comunicació cap enfora, i sobretot la imatge pública que donem, amb Consellers que a penes saben parlar en públic si no és llegint, o que foten la pota cada setmana, doncs ara convindria un canvi. Quan el partit es posa fotut, l’ entrenador introdueix canvis. El problema és quan l’ entrenador fa d’entrenador, president i davanter centre. Ja m’entens, no ?

 3. El Congrés dels Diputats de Madrid sotmetrà a votació el proper dimarts 14 d’abril una Proposició no de Llei presentada pel portaveu i diputat d’ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, on es demana la retirada del projecte de passeig marítim de la platja Llarga.podries fer refeencia a la vestida de propota de fer 1000 havitages vila olumpiva jocs del medierrani 2017 a la CIUTAT RESIDEN CIAL de Tarragona, n espai naturalmira el meu bloccraias

 4. Hoy me he cruzado contigo en Sant jordi, mientras tomaba un café, supongo que te habrías preguntado quíen era yo, al saludarte.
  No sabía que vivias en SQ!
  Es la segunda vez que te veia en persona, la primera fué en puerta de la sede del partido en Barcelona, cuando cayó el infame PP (estaba yo por allí con el cava y los amiguetes).

  Siempre he querido activamente militar en IU, pero creo que de la semana próxima no pasa, iré a la sede a ver si puedo aportar algo.

  Sigue así, Joan, eres grande!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s