El rostre de Zapatero

El debat de l’estat de la nació (o de política general, trieu vosaltres mateixos) de dimarts i dimecres passat ens ha tornat a ensenyar la cara més frívola i també la visió més centralista del president Jose Luis Rodríguez Zapatero. La proposta d’ajudes directes per subvencionar la compra d’automòbils és un altre exemple de la improvisació de Zapatero i de falta de delicadesa cap a les comunitats autònomes. En aquesta ocasió encara més greu perquè aquesta proposta passa perquè les comunitats autònomes aportin 500 euros en l’aportació global de 2.000 euros. Cal tenir molt rostre per prometre diners que paguen els altres sense ni tan sols haver-los consultat. És a dir, que Zapatero ens convida a sopar i a l’hora de pagar ens diu que paguem a mitges. Molta barra, poca seriositat i poc respecte cap a les comunitats autònomes.

Zapatero cada vegada em recorda més aquell llegendari presentador del programa de TVE “1, 2, 3”, Kiko Ledgard, que mantenia el suspens en la subhasta final entre el cotxe, l’apartament a la costa i la “calabaza doña Ruperta”. Doncs bé, als catalans amb Zapatero al final sempre ens toca la “calabaza” i si ens toca el cotxe l’hem de pagar a mitges.

Al president Zapatero li vaig demanar en la meva intervenció de dimarts a la nit un gir a l’esquerra, però també un canvi d’estil, que sigui menys efectista i sí més efectiu, amb lideratge polític i sense excés de dispersió, una política no feta de picades d’ullet i gestos, sino de realitats, d’una orientació estratègica que giri a l’esquerra, amb compromís ambiental, compliment amb Catalunya en finançament i transferències.

Aquesta setmana es debatran i votaran les propostes de resolució. ICV hem presentat 10 entre les quals finançament, assegurar la cobertura social als desocupats i una que insta l’Execuitu a tancar definitivament la central nuclear de Garoña. Comprovarem si Zapatero es comporta com un Kiko Ledgard de la política o bé baixa al terreny de la realitat per canviar-la, sense efectismes ni xecs, sinó amb un gir en el model econòmic i en el seu compromís amb Catalunya. Esperem no trobar-nos de nou un Zapatero que imita, malauradament, de manera magistral Kiko Ledgard.

5 responses to “El rostre de Zapatero

  1. Zapatero es un inútil peligroso, mas valdría ir pensando en resucitar la pinza, porque este individuo hunde España.

  2. Estuviste muy bien. Es de reseñar que no hablaste únicamente de la crisis.

    Por cierto, las ojeras y el aparente despeinado de Zapatero son reales o es un truco de imagen para que pensemos que está trabajando por el país? Lo de siempre, Zapaterto es un presidente de derecha con careta.

  3. Si ens passem de frenada amb el discurs anti-Zapatero, em fa por estar fent-li el joc al PP. De totes formes no deixa de ser cert que ha demostrat una manca de paraula i un cinisme preocupants.

  4. Saliste tarde, como todo lo mixto, pero mereció la pena. Desde mi pequeño televisor aplaudí tu intervención. Animo me pareces un tipo honrado y con sentido común, algo difícil en estos tiempos que corren.

  5. Muy bien, Joan Herrera. En mi modesta opinión eres, junto a Gaspar llamazares lo mejor que hay en ese Congreso bastante mediocre.

    Deberías escribir algo sobre la intentona de ilegalización de II. Un saludo muy cordial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s