El Govern dels millors

El Govern dels millors. Aquesta ha estat una de les màximes del nou President de la Generalitat. Però em miro els nous consellers del Govern i veig un perfil força semblant a l’habitual. . Quina diferència hi ha entre el perfil del Conseller Castells i la del Mas-Colell? El nou conseller d’agricultura té un millor currículum que l’anterior? Sembla que no, els perfils no són gaire diferents als de Governs anteriors. Ni millors ni pitjors, això si, de CiU. En la majoria dels casos Mas ha tirat de la seva gent de confiança, i no li retrec. Em sembla molt bé. Però tot i així continuen insistint en que aquest és el Govern dels millors. Però els consellers anuncien reformes sense atendre a criteris tècnics ni a la millora concreta de les polítiques, com explicar sinó que Felip Puig anunciés la posada en quarantena de les càmeres a les comissaries quan aquesta mesura ha evitat falses denúncies o situacions puntuals de maltractament. Però continuen parlant del Govern dels millors. Així que el rigor no sembla ser la màxima del nou Govern. Potser per això em torno a interrogar pel motiu de tanta insistència. Potser és La incorporació d’en Mascarell. És cert que en Mas ha aconseguit un cop d’efecte. És possible que sigui un bon conseller de cultura però no crec que sigui millor (ni pitjor) que el consellers que l’ha precedit. Tot dependrà de les polítiques que acabi fent –o que li deixin fer- – I aleshores, perquè és el Govern dels millors? I al final me n’adono. En una figura com la d’en Boi Ruiz, nou Conseller de Sanitat, s’exemplifica l’excel•lència que probablement buscava en Mas. Un sector estratègic com la salut liderat per qui no li fa fàstic a figures com el copagament, que ha representat els interessos de la patronal hospitalària. Voilà! Quan en Mas parlava dels millors parlava d’això. D’un Govern que determinats interessos públics els supedita a la lògica privada. Això és el Govern dels millors.
En fi. Que comença l’any 2011. Un any de crisi. I no sé si tenim el Govern dels millors, però crec que si una cosa no tenim és l que més necessitàvem: el Govern dels més justos. Sigui com sigui, aquest serà un any per perseverar, per proposar, per denunciar quan calgui. I per construir. Així que feliç 2011 a tothom.

4 responses to “El Govern dels millors

  1. El nuevo gobierno pinta mal. Machaque de la clase obrera y catalanismo. Curiosamente la clase obrera en su mayoria no es catalanista, sino emigrante e inmigrante. Pero en fin no contamos para nada ni para nadie. Ahora no tenemos partido que nos represente.
    Esperemos que se consiga pronto la independencia y se dilucide este doble machaque.

  2. El “Govern dels millors”, eslògan de campanya.
    Si realment volen ser els millors que no ho diguin, que ho demostrin. Que tinguin en conte els que més ho necessiten: viudes, parats, joventut, els sense sostre, inclosos els emigrants, etc. I sobre tot Catalunya.

  3. Home, millor govern que els tripartits dels darrers anys ho és, al menys per CV com el del senyor Mas-Colell, per possar un exemple. De totes maneres tot just comença, no critiqueu el que no heu fet en 7 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s