Quina perla de rei

La prova del cotó: la dació en pagament

Un dels pocs compromisos , potser l’únic, que vam aconseguir arrencar a en Mas en el debat d’investidura va ser el de modificar la legislació hipotecària. L’objectiu: evitar que qui perd el pis hagi de pagar el bé hipotecat la resta de la seva vida. Amb aquest fi, avui ens hem vist amb entitats i associacions de gent afectada per la hipoteca. No era el primer cop que ho fèiem. Hem compartit la proposta que hem presentat al Parlament. Una proposta realitzada en multitud d’ocasions, però que ara es situa com una de les prioritats en la legislatura que ara s’obre. Una proposta que evita el sobreendeutament, que afecta a aquelles persones afectades pel seu habitatge habitual, que regula la dació en pagament, però que també cerca situacions alternatives en les que la persona que perd l’habitatge pugui continuar amb un arrendament, o amb un usdefruit vitalici, o altra tipus de fórmules que s’estan realitzant. La proposta afectaria a totes aquelles persones que entren en un procés d’execució hipotecària. Un cop registrada la proposta en el seu tràmit podrem veure si van de debò i el compromís d’en Mas era alguna cosa més que bones paraules.
… I ens hem estalviat 3 milions d’euros

Més enllà d’aquest compromís el Govern de CiU, ha complert la seva primera promesa, la reducció dràstica del Govern suposa un estalvi de… 3 milions d’euros. És curiós com es pot insistir tan en un missatge, el de la reducció de càrrecs, per al final estalviar-te 3 milions, per després procedir a eliminar l’impost de successions per qui hereta milions d’euros, deixant de recaptar 400 milions d’euros l’any. . I tot sense deixar de deixar d’insistir que caldrà fer retallades. En Mas sembla voler fer realitat la pitjor de les nostres temences. El Govern que amb els vots de molts fa polítiques per molt pocs.
Quina perla de rei

Però les perles de la setmana són altres. La primera va sobre el Jutge Solaz. Ahir, quan tornava de Cambrils escoltava a la ràdio que el jutge ha de deixar el cas Palau, i això podria suposar que s’endarrereixi la instrucció del cas Palau. Que s’endarrereixi més? I de l’acusació de la fiscalia i hisenda sobre el finançament irregular de CiU? Millor no en parlem. No sigui cas que algú es molesti. Ara bé, la perla, i no de la setmana sinó de l’any és el discurs del rei. En la seva homilia aquest demanava coratge i esforços a l’hora de fer reformes que afecten a treballadors, pensionistes, però no va demanar cap esforç a qui més té. El rei va prendre partit. No és nou, però aquest cop és especialment greu quan s’alineà amb determinats sectors que demanen esforços a qui menys té sense exigir res a qui més especula. De fet, la Núria Buenaventura ja ha preguntat al Govern espanyol sobre quina opinió li mereix l’extralimitació del discurs del rei. Per preguntar que no quedi, ara bé, quina perla de rei!

2 responses to “Quina perla de rei

  1. Durant la campanya, des d'ICV i des de JEV ho vam dir clarament: passarem de ser ciutadans a ser clients. Hem de capitalitzar això, Joan, per ser més forts el 2012 i el 2014. Ànims, força i feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s