Sobre el discurs i la pràctica entorn a les hipoteques

No és el primer cop que explico que un dels pocs –potser l’únic- compromís que vaig arrencar d’en Mas en el debat d’investidura va ser el tractar el drama de milers de persones que perden el pis, a un valor molt inferior al preu que els hi van taxar, continuen endeutats de per vida. De fet, el mateix president, en la sessió de control es va tornar a mostrar-se favorable a modificar la legislació hipotecària –tot i que no va explicar els motius pels quals el seu grup s’havia oposat a la proposta d’ICV al Congrés.

Però les declaracions del President sembla de moment no passen la prova del cotó. Només començar la legislatura vam presentar una proposta perquè el Parlament pogués elaborar una proposta pròpia, construint un consens des de Catalunya allò que són incapaços de fer des del Congrés. Però un cop hem presentat la proposta, i s’ha obert el període d’esmenes, la resposta de CiU ha estat… presentar una esmena a la totalitat. Han dit que és una esmena preventiva, que han d’estudiar la proposta, però francament crec que és una combinació de manca de sensibilitat i d’una actitud de nul•la exigència front les entitats financeres. Sigui com sigui, espero que el debat sorgit, l’excel•lent feina feta per les plataformes de gent hipotecada, el seu impuls amb una Iniciativa Legislativa Popular, faci que no puguin fer el que fan sovint; fer un discurs per després fer una política que no té res a veure.

La querella contra Moodys

No em vull estar en l’apunt d’avui de felicitar a tota la gent, entre ells en Jaume Asens, que estan impulsant la querella contra les agències de qualificació. Agències que no van encertar ni una, que no van preveure absolutament res, i que ara, sense tenir tots els elements van baixant la qualificació d’economies senceres fent més difícil la vida de la gent, i més fàcil l’especulació d’alguns especuladors de les finances. És per això que no només s’ha de celebrar la iniciativa, sinó sumar-se i contribuir amb tot el que faci falta perquè la querella tingui tots els fonaments jurídics i d’anàlisi profund requerits.

La visita a Derbi

Avui he anat a la planta de Derbi. No és el primer cop que trepitjo la planta de Martorelles, però avui ho he fet amb un profund sentiment de preocupació. En poc més d’un any ens han anunciat que Honda –l’antiga Montesa- marxava cap a Itàlia. Que Yamaha ho porten a França, i ara que volen que els productes que es fan a Martorelles es facin a la planta de Piaggio a Itàlia. I ara, el trasllat no només afecta a més de 200 persones, el trasllat de Derbi és l’expressió de la pèrdua de la marca de referència a Catalunya. A Catalunya tenim instal•lacions, enginyers, coneixements, treballadors, i marques de referència. Potser ens cal que el Govern i determinats grups d’inversors entenguin que hi ha futur, i que podríem copar sectors com la moto elèctrica o la de cross. Veurem si el govern fa política industrial, o segueix allò que va explicar l’ex conseller d’indústria Subirà, en un Govern d’en Pujol conforme la “millor política industrial és la que no existeix”.

Sobre energia
En la interpel•lació de dimecres en Lluís Recoder va dir estar bastant d’acord amb e que plantejàvem. Veure’m quan discutim la moció si realment van de debò.

One response to “Sobre el discurs i la pràctica entorn a les hipoteques

  1. Si todo ese traslado de empresas no obedece a algun contubernio anti-Zapatero y anti-socalista, me doy con un canto en los dientes.
    ¿Va a ser España, un pais donde mas motos hay de Europa el único sin una triste fabrica?
    Para que luego digan que lo de Bilderberg son cuentos conspiranoicos.
    Como la izquierda no le eche cojones nos vamos a la m…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s