maig: rebuig o suport a les retallades?

A les portes de Bellvitge reparteixen propaganda perquè et facis d’una mútua. I és que quan es tanquen quiròfans, i urgències, i plantes senceres d’hospitals, emergeix una extraordinària oportunitat de negoci. I aquí és on es tanca el cercle: la provisió de servei l’acaba garantint el sector privat.
CiU explica aquests dies que no hi ha alternativa, però és fals. Hi ha alternatives anant a Madrid a renegociar el marge de dèficit. O es què hem d’acceptar acríticament que l’estat pugui assumir un dèficit per enguany del 4’8% mentre la Generalitat ha de tenir un dèficit del 1’3%? La Generalitat destina un 75% a inversió social, però quan el nostre Govern assumeix acríticament aquest ajust no només acaba afectant el drets de la ciutadania, sino que acaba per escanyar l’economia. Hi ha alternatives amb polítiques fiscals que poden suposar molts milions d’euros d’ingressos. Hi ha ajustos en la despesa amb marge per recórrer en matèria farmacèutica.
Però CiU mai escolta ni pren nota de cap proposta, prefereix explicar que no hi ha més alternatives ni solució per retallar drets i acusar de tots els mals al “tripartit”. I modestament, no crec que sigui casual. Quan s’apliquen retallades en sectors bàsics i essencials com la salut o l’educació algú acaba ocupant el paper que fins aleshores ocupava el servei públic. I aquest algú és qui acaba fent negoci en la provisió de serveis. El problema és que la provisió de serveis per part del sector privat no és més eficaç, ni més equitatiu, ni més barat. O cal que recordem que el model nord-americà de salut molt més car i infinitament més injust?
Per al responsable de la patronal hospitalari pot ser un somni fet realitat que la salut es regeixi per les mútues privades però aquesta possibilitat, pels usuaris que de la salut pública que no es poden pagar la sanitat privada, és tot el contrari.
Si no ens mobilitzem ara per defensar els nostres drets quan ens hauríem de mobilitzar segons el Govern de CiU? Té tot el sentit, en aquestes eleccions, fer-ho tot perquè aquells que apliquen retallades no tinguin un xec en blanc el 23 de maig. I em sobta que encara es sorprenguin que la ciutadania s’estigui mobilitzant en contra de les retallades. Potser esperaven una actitud acrítica com la que ells tenen amb Madrid quan els ordenen retallar els serveis socials per complir el dèficit que marca el Govern Zapatero.
Per això cal que la manifestació del 14 de maig sigui un èxit. Una mobilització per manifestar-se, per canviar consciències, per expressar un rebuig clar i nítid i per dir PROU. Fem que el 14 de maig (i després del 22) sigui la millor vacuna contra la indiferència i condescendència amb la que alguns tracten les retallades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s