La llei de l’abús

En aquests darrers dies s’ha debatut molt sobre una demanda a favor d’una sortida de la crisi més equitativa, més justa. Però per altra banda també hi ha una demanda a favor d’una altra manera de fer política.

Doncs com si no sentissin res, el Govern dels millors aprova una llei, la coneguda com la llei òmnibus, que d’una sola tacada modifica més de 80 lleis. Diuen que és per a promoure la reactivació econòmica, per garantir l’agilitat administrativa. I amb aquest fi per exemple legislen sobre els apartaments turístics a les ciutats (fent que no hi hagi cap tipus de control), suspenen la llei de barris, treuen la reserva de sòl per a habitatges protegits, es carreguen òrgans independents com el CONCA en les polítiques culturals, barren l’accés dels nouvinguts a drets universals menyspreant el Pacte per la Immigració que ells mateixos van signar.

Tot plegat, 80 lleis, 80 debats, 80 votacions que s’estalvien d’una sola tacada. I com a deferència donen una setmana a les entitats perquè presentin al•legacions. Ho sento, però crec que se’n foten, a la cara de la gent, a la que està acampada i a la que no, a la que reclama altres maneres de fer, als que demanen més debat, transparència i reflexió, als que demanen que es defensi el sentit del que és públic. I crec que després de riure’s de tothom, ells mateixos aplaudeixen amb les orelles quan hi ha qui acaba dient que tots són iguals, tot són el mateix. Així es fa difícil unir forces per parar-los els peus.
Vam començar la legislatura obrint una comissió per la transparència i l’aprofundiment democràtic que encara no han posat en marxa. Però en canvi han fet de la llei de pressupostos la llei de les retallades socials, mentre que aquesta llei de l’abús ha esdevingut la llei de les retallades democràtiques.

5 responses to “La llei de l’abús

 1. Intento trobar algun lloc on s'expliqui de manera senzilla que es preten canviar i quins seran els resultats d'aquest canvi amb la llei omnibus. He intentat buscar-ho i no ho se sabut trobar.
  Tinc el text que s'ha penjat al gencat pero es massa abstracte i complex per a mi, i segur que per a mes gent.
  Probablement aixo no ho hauria de dir aqui pero…algu per aqui sap on ho puc trobar?

 2. Soc una jove, a l'atur, indignada i d'esquerres. Em sembla vergonyos el que estan fent des del govern de la generalitat. Em pregunto si vostès, els d'ICV, poden fer alguna cosa des de l'oposicio per evitar la barrabassada d'aquesta llei omnubus. Soc animalista i ecologista i m'han indignat molt els punts d'aquesta llei que es carreguen totalment temes mediambientals.
  Si us plau, facin alguna cosa!

 3. Ah! potser a alguns els semblara una xorrada, pero que em diu vostè del fet que permetin vehicles a motor circular lliurement pels boscos o que permetin la caça d'ocells en perill d'extincio?

  I lo de la vivenda protegida? segons m'ha semblat sentir al TN, les persones que accedeixin a una vivenda protegida també podran tenir una segona residènca. Com s'enten aixo? es que es preten afavorir als rics? la vivenda protegida hauria d'anar prioritariament a gent amb menys recursos!

  perdoni les faltes i si no m'expresso prou bé, jo no sóc politica, soc una aturada indignada

 4. estem intentant sistematitzar totes les retallades, i de fet, hem fet un formulari per presentar al3lagacions. Tan bon punt el tinguem preparat us el farem arribar.
  Respecte al tema dels ocells, considero que va contra la normativa europea. I el tema de les motos… quina barbaritat

 5. Per què no s'ha fet ressó iC, EU amb les idees dels indignats? Van mancar interlocutors deia el conseller. Perquè no ha parlat cap polític les acampades? O s'ha participat a les asamblees?(o al mnnys no es va difondre pels mitjans de comunicació).Perché no es queixen aquests de l'acusació de Puig de que no més treuen els cops que dona la policia? Si ens quedem sense natura, no cal tenir vivenda, ni protegida ni de l'altra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s