Les meves raons per votar que no

En les darreres hores he rebut una carta que circula a la xarxa. Us adjunto la carta que he enviat com a resposta i a la que he adjuntat la nostra esmena a la totalitat.

“Benvolguda persona indignada,
Estic d’acord amb la diagnosi que fas. La majoria del Parlament té força suficient per aprovar els pressupostos de les retallades i la llei òmnibus que mercantilitza serveis i treu controls al mercat.
Crec que no només hi ha una manera d’expressar el rebuig a les polítiques de retallades. El rebuig s’expressa amb mobilització des de l’expressió d’una ciutadania que rebutja les retallades. Però també crec que des del Parlament ens hem de carregar de raons i arguments votant en un sentit contrari a aquests pressupostos. Segurament és el vot durant els pressupostos la manera de retratar els interessos de cadascú. No es tracta a més de la discussió en exclusiva del debat pressupostari. Es tracta de totes les polítiques que fan i les que vindran. I el que intentarem és que per totes les vies, com han fet a Itàlia, començar a donar-li la volta a la situació, des del carrer, però utilitzant també tots els instruments a les diferents institucions.
Dimecres discutirem els pressupostos perquè alguns hem presentat esmena a la totalitat. El grup de CiU (62 diputats) que dóna suport al Govern i el Grup del Partit Popular (18 diputats) que ja ha anunciat que l’ajudarà a rebutjar les esmenes a la totalitat, sumen 80 vots. És una majoria més que suficient (68 és la majoria) i per suposat també el quòrum necessari. I és en aquest marc on alguns volem que s’escolti la nostra veu d’oposició que evidencia que hi ha altres camins.
Per tots aquests motius, jo, com a diputat del Parlament, escollit com a tal, aniré el dia 15 a votar en contra d’aquests pressupostos. I aniré a fer-ho amb els arguments d’una esmena a la totalitat, de rebuig frontal a aquests pressupostos. Amb propostes alternatives, perquè és fals que retallar sigui la única alternativa. Es poden augmentar ingressos (aprovar un impost sobre els grans patrimonis, impost sobre energia nuclear, no eliminar impost de successions…) i reduir despesa per altres bandes (despesa farmacèutica, concerts a escoles d’elit que separen nens de nenes…). I el dia següent, el dia 16 votarem contra de la llei de mesures fiscals i financeres, igual que al juliol ho farem en contra de la llei òmnibus.
Jo pertanyo a un grup parlamentari de 5 diputats i 5 diputades i tots 10 ens hi oposarem a aquestes polítiques. Sé que no n’hi haurà prou amb els nostres vots però també creiem que en un moment en que s’aproven polítiques de retallades cal omplir tots els espais per plantejar alternatives i dir que no són inevitables les seves polítiques.
Potser ens tenen on volien, a la trinxera, però des d’allà o des d’on sigui no deixarem de denunciar-ho. Espero, des d’aquest plantejament, poder compartir algunes lluites plegats.
Atentament,
Joan Herrera
Diputat al Parlament”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s