Les propostes de Rubalcaba

Tot seguit us adjunto un document que la nostra gent del Congrés ha preparat entorn a la sort de les propostes que ha fet Rubalcaba i el seu vot contrari a moltes d’elles.

Taxa als bancs:
El 30 de juny de 2011, al Debat de l’Estat de la Nació, Rubalcaba i el PSOE van votar en contra de la proposta de resolució número 65 d’IU-ICV on es demanava la implementació d’una Tasa als Bancs per cobrir les despeses de la crisi financera.
Enllaç amb la resolució:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_604.PDF#page=1
Impost pels rics i impost de patrimoni:
Alguns dels impostos que Rubalcaba ha anunciat que vol recuperar van ser suprimits quan ell era diputat i portaveu del grup socialista al Congrés.
A la reforma fiscal del 2006, ICV-EUiA va denunciar que afavoria als més rics i deixava a l’estat sense recursos per la política social. PSOE i CiU van pactar una reforma fiscal regressiva i ara que va privar a l’Estat d’una recaptació fiscal superior a la quantia de les retallades.
Enllaç amb el debat parlamentari:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L8/CONG/DS/PL/PL_178.PDF
Enllaç amb la proposta alternativa dICV-EUiA a la reforma fiscal, que Rubalcaba va votar en contra:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L8/CONG/BOCG/A/A_080-10.PDF
En reiterades ocasions ICV ha proposat iniciatives al congrés per reformes tributaries dirigides a augmentar la suficiència, equitat i progressivitat del sistema, per corregir l’equivocada reforma fiscal del 2006. El PSOE i Rubalcaba han votat sempre en contra, tot i que eren les propostes que ara ell afirma que vol introduir:
7/05/2010: Moció d’ICV on proposa un Pla de lluita contra el Frau, recuperar l’impost sobre el patrimoni per gravar les grans fortunes, un IVA especial pels bens de luxe i un Impost de Societats més elevat per les empreses amb més de 100 milions d’euros de beneficis.
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_369.PDF#page=23
2/07/2009: Moció d’ICV on proposa eliminar l’ajut dels 400 €, gravar els nivells més elevats de renda amb un IRPF del 50% per ingressos superiors als 7.000 € mensuals, recuperar l’impost sobre el patrimoni per gravar les grans fortunes, implementar un pla de Lluita contra el frau fiscal.
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_233.PDF#page=33
En conclusió, en matèria fiscal, en els darrers 5 anys Rubalcaba ha votat tres vegades en contra del que ara proposa.
Reforma electoral:
La passada legislatura (2004-2008) al congrés, a proposta del grup IU-ICV, la resta de grups van adquirir el compromís de fer un debat sobre la reforma de la llei electoral durant aquesta legislatura. La reforma es va debatre al llarg dels mesos de desembre de 2009 i gener de 2010. ICV i IU van proposar introduir les següents mesures:
• Garantir que el valor d’un vot sigui el mateix independentment d’on s’exerceixi aquest dret.
• Augmentar el nombre d’escons del Congrés a quatre-cents (per garantir la proporcionalitat ampliant les circumscripcions).
• Estudiar la fórmula de càlcul de vots en escons que garanteixi la major proporcionalitat. Canviar la Llei d’Hondt per la fórmula HARE (quocient electoral de restes majors), que s’aplica a països com Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Grècia, Dinamarca o Islàndia.
• Mesures d’estímul de participació activa de la ciutadania, millora de la democràcia deliberativa.
Els grups majoritaris van negar-se a incorporar a qualsevol canvi de sistema electoral en la reforma i van redactar un projecte de llei modificant qüestions relatives a la campanya i al vot dels ciutadans de nacionalitat no espanyola,. Finalment, la modificació de la LOREG va quedar aprovada el 19 de gener de 2011 amb els vots contraris de Rubalcaba a qualsevol reforma del sistema electoral i, a més, amb el vot contra el sistema de model alemany que ara proposa.
Enllaç amb les esmenes presentades per IU-ICV
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/B/B_282-06.PDF#page=1
Enllaç amb el debat parlamentari:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/DS/PL/PL_213.PDF#page=19

Paradisos Fiscals
El 12 de setembre de 2008, PP i PSOE, Rubalcaba inclòs, rebutgen la nostra proposta per a l’elaboració d’un pla de comprovació d’esportistes amb residència a paradisos fiscals. Enllaç amb la iniciativa presentada:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_063.PDF#page=33
El 29 de maig de 2009, PP i PSOE van votar en contra al Congrés d’una Proposició no de Llei d’ICV on es demanava posar fi a la utilització abusiva de paradisos fiscals i la obligació de transparència fiscal per deute privat de no residents. Enllaç amb la iniciativa presentada:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_187.PDF#page=18
El 14 de juny de 2011, el PSOE i Rubalcaba tornaven a votar en contra d’una proposta d’elaboració d’un Pla de Lluita contra el Frau Fiscal, inclòs dins d’una moció d’economia al servei de les persones d’ICV.
Enllaç amb la proposta:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_592.PDF#page=24
Enllaç amb el debat i vots al Congrés:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/DS/PL/PL_251.PDF#page=33
Entre octubre i desembre de 2010 es van tramitar els Pressupostos Generals de l’Estat. ICV i Iu van presentar diferents esmenes fonamentals per a garantir recursos per la lluita contra el frau com l’eliminació de les exempcions del impost de renda no residents per evitar el fluxe cap a paradisos fiscals (esmena 1853), pla de lluita contra el frau (esmenes 1777 i 1494), increment del nombre d’inspectors (esm. 1456) i millora de l’estimació objectiva per mòduls (esm 1414). Totes van rebre els vots en contra del PSOE.
Enllaç amb les esmenes:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/A/A_098-05.PDF#page=1
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/A/A_098-06.PDF#page=1
Taxa Tobin:
El 19 de febrer de 2010, Rubalcaba i la resta del grup del PSOE al Congrés, van votar en contra la implantació de la Tasa Tobin que proposava ICV.
Enllaç amb la iniciativa:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/B/B_078-01.PDF#page=1
Enllaç amb el rebuig del projecte:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/DS/PL/PL_139.PDF#page=13
Posteriorment, el 24 de març de 2011, el PSOE va votar a favor d’una moció d’IU-ICV que demanava la implementació d’un impost sobre les transaccions financeres. El govern que Rubalcaba vicepresideix, no ha complert el mandat de la PNL aprovada pel Congrés i el seu propi grup i no ho ha situat com una prioritat en la participació dins del Consell de la UE. Enllaç amb la proposta d’ICV aprovada:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_514.PDF#page=15

Rescat de les caixes i reforma del sistema financer:
En reiterades ocasions IU i ICV han presentat iniciatives per reclamar condicions als bancs i caixes en contraprestació dels ajuts que han rebut del FROB. Algunes d’aquestes condicions són garantir el crèdit als particulars i petites empreses, reduir els salaris dels executius, que les entitats ajudades incorporessin garanties hipotecàries com la dació en pagament o l’eliminació de clàusules abusives. Per això, IU i ICV van votar en contra del FROB, al no garantir aquestes condicions. Rubalcaba com a membre del grup socialista al Congrés va votar-hi a favor.
Debat i votació del FROB:
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/DS/PL/PL_096.PDF#page=10

Sanitat i copagament:
Des d’ICV posem de manifest que es tracta de “repagament” i no de “copagament” doncs ja financem el Sistema Nacional de Salut amb els nostres impostos i, per tant, la introducció d’una doble imposició, augmentarà la marginació i la manca d’equitat dels sectors amb menor rendes, qui malauradament ja pateix un major deteriorament de la seva salut. Aprofitem per denunciar que la introducció del “repagament” és l’avantsala de la privatització sanitària.
Malgrat les desavinences en la introducció del “copagament” els 2 debats impulsats per IU-ICV han comptat amb el suport de totes les forces polítiques.
L’11 de març de 2009 la Comissió de Salut, Política Social i Consum del Congrés dels Diputats aprova per unanimitat una iniciativa d’IU-ICV on es rebutja la introducció de fórmules de copagament, entenent que dita mesura afecta als principis bàsics del dret constitucional a la salut com son l’accessibilitat, la universalitat i la gratuïtat.
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_175.PDF#page=20
El 4 de març del 2011 el Congrés dels Diputats reitera l’acord unànime en contra del copagament mitjançant l’aprovació d’una Proposició No de Llei en Comissió sobre la introducció de fórmules de copagament per part dels usuaris del Sistema Nacional de Salut.
http://www.congreso.es/public_oficiales/L9/CONG/BOCG/D/D_536.PDF#page=29

2 responses to “Les propostes de Rubalcaba

  1. Potser que ens acabem de convèncer d'una vegada que molts polítics prenen les decisions en funció de conveniències vàries en comptes de ser fidels a uns valors. Prenem-ne nota de qui són aquests que actuen així.

  2. Molt encertat, caldria preguntar-se (Cas del Clot) quants mesos de lloguer haurien pogut pagar si el Sr. Mas els hi hagues donat els diners que es va gastar amb el desnonament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s