Els intocables d’Artur Mas

Els intocables d’Artur Mas
Més de quaranta urgències tancades, però ens expliquen que només les que tenen un menor ús. I les conseqüències pels usuaris és que s’hauran de desplaçar a un altre poble perquè els atenguin. Els receptors de la RMI ara cobraran menys, i molts d’ells ni tan sols els ha arribat els poc més de 400 euros que cobraven . La justificació és que hi ha casos de frau. Ja ho va explicar el conseller Mena, sense dades, però farcit d’anècdotes de les que feia categoria. Masses serveis públics. Masses prestacions. Hem d’aprimar l’administració. Vivim per damunt de les nostres possibilitats, no ens ho podem permetre. Del que es tracta és d’aprimar –degradar- l’administració i els serveis públics. I si hi ha algú que és perceptor d’una prestació se’l responsabilitza d’estar gastant diners de tots. Així, anem farcint d’estereotips, anem acusant als sectors més vulnerables, ho anem deixant tot en mans del sector privat, amb constants apel•lacions que acaben responsabilitzant als de sempre. I a cada entrevista, en moltes rodes de premsa, acabem intentant fugint del dit acusador que sempre cau –quina casualitat- sobre els més febles.
Mentre tot això passa els intocables s’ho miren des de la barrera, perquè ningú els demana res. Les rendes altes que han deixat de pagar impostos els darrers anys (amb l’eliminació de l’impost de patrimoni o el de successions) descansen una mica més tranquil•les quan el ministre Blanco diu que no hi ha temps per pujar-li els impostos. Aquells que tenen els seus diners a una SICAV saben que des de fa molts anys, gràcies a un acord entre CiU i PSOE, ja no tenen inspeccions d’Hisenda. Algú va fer una bona feina perquè visquessin més tranquils. Els que tenen els quartos als paradisos fiscal tenen la certesa que a casa nostra mai es farà públic un llistat amb els que tenen en aquests llocs les seves fortunes. Els titular de les elèctriques dormen tranquils perquè ningú parla dels beneficis caiguts del cel –entorn als 5.000 milions d’euros- per una mala regulació. Si algú ho explica o fan guerra retiren la publicitat i així tots més tranquils.
Els intocables de les sicav, els intocables de les elèctriques, l’intocable que té els quartos a Suiza o Liechtenstein s’han escandalitzat amb els exemples d’en Mena. No ens ho podem permetre, quina barra! haurà exclamat. Però del que es tracta és de donar-li la volta. Volem que a les entrevistes, en els debats, en les discussions es parli una mica més d’ells. De no tolerar-ho. De rebel•lar-se. I de dir que ja n’hi ha prou. Que l’esforç no es pot repartir de forma tan inequitativa. Que no es pot tolerar.

4 responses to “Els intocables d’Artur Mas

  1. Totalment d'acord! Molt bon article, vaig a penjar-lo al facebook. Encara no entenc com ha arribat a ser president després que es destapés lo del cas palau..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s