El respecte al Parlament…

Sembla que CiU pretén portar els pressupostos al Parlament un cop s’hagin celebrat les eleccions generals. El govern dels millors intenta d’aquesta manera repetir el guió que ve aplicant des que va guanyar les darreres eleccions. A les darreres eleccions al Parlament va amagar les retallades. I a les següents eleccions, a les municipals, va esperar que aquestes es celebressin per presentar els pressupostos i posar negre sobre blanc a qui afectarien les retallades. L’estiu ha servit per calentar motors, per assenyalar culpables –els perceptors de la RMI. Però a les portes de les eleccions generals sembla que volen centrar el debat amb la “transició catalana”, intentant ocultar la seva agenda social. I si per fer-ho cal endarrerir la presentació del Pressupost al Govern no se li cauran els anells.

Lamentablement aquesta no és una actitud aïllada. El problema és que mentre es reclama respecte pel Parlament alguns porten un temps no respectant-lo gaire. La tramitació de les lleis òmnibus s’està fent sense donar veu a multitud d’entitats i associacions. Però fins i tot aquells que han pogut comparèixer ho han hagut de fer a corre cuita, despatxant-ho en cinc minuts i en una tramitació amb caràcter d’urgència. L’altra exemple és el del ple monogràfic per tractar la reforma constitucional. Vam aconseguir les 27 signatures que obliguen a convocar un ple monogràfic. Però sembla que sobre la reforma constitucional millor no parlar-ne més. O millor encara, potser els bons del Govern del millors prefereixen portar-ho més enllà del debat de política general o fer-ho coincidir. Així potser eviten que parlem de les seves retallades.

L’avantatge és que aquest cop a CiU li ha sortit un adversari. Lamentablement no es tracta d’una oposició coordinada per plantar cara a les seves retallades –a vegades sembla que entrem en una incomprensible competició per veure qui s’ha d’acabar entenent amb CiU-. L’adversari de CiU alhora de posposar la presentació dels pressupostos és el compliment de la llei. La llei de finances públiques obliga a presentar els pressupostos de forma que puguin tramitar-se abans d’acabar l’any. I si es presenten després del 20 de novembre no hi haurà temps que es pugui tramitar. D’aquí ve la nostra intenció de presentar una interpel•lació per garantir una cosa tan simple com que el Govern compleixi els terminis i presenti els pressupostos.

2 responses to “El respecte al Parlament…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s