Prepotents

Prepotents
Ens governa una dreta prepotent. Aquesta és la conclusió que en trec de l’actitud del president Mas en el debat de política general.
Quan un encara un debat busca arguments, avalua el que està passant i planteja propostes. I espera que l’altra el replicarà, i que et posaràs d’acord o no, però que acabaràs discutint, contraposant dades i arguments. Però no esperes les desqualificacions i els prejudicis perquè, al cap i a la fi, es tracta del President de la Generalitat.
El que no m’esperava és que quan es donen arguments que formen part del debat econòmic a mig planeta, com que cal condicionar la reducció del dèficit a la reactivació de l’economia i que és necessària una política de redistribució de la riquesa per garantir els serveis bàsics, el President ho desqualifiqui amb actitud prepotent acusant-nos de fer un discurs tronat.
Li proposem al president una fiscalitat més justa i diu que és una proposta tronada. Li proposem al president polítiques que es fan als països més avançats d’Europa i resulta que és també una proposta tronada. Li parlem de medi ambient i de fiscalitat verda, i resulta que és propi d’una força política rovellada.
En qualsevol cas, tant tronat com el que proposen economistes de reconegut prestigi com Krugman i Stiglitz, o polítics com Jacques Delors i Gordon Brown, o fins i tot la senyora Lagarde, directora del FMI, que recentment ha declarat que “el risc de sacrificar el creixement, en ares de la reducció del dèficit, pot fer que el malalt se’ns mori abans de curar-se”.
Mentre que a mitja Europa el debat és sobre retallar o redistribuir, fent que paguin els més rics, resulta que a Catalunya no. Perquè al cap i a la fi la proposta d’impost sobre les grans fortunes no és una proposta, sino un titular de premsa per tapar el debat sobre les retallades, sense conseqüències reals, doncs resulta que Mas no va fer una proposta de Govern sinó un simple suggeriment al Govern de l’Estat que surti de les eleccions.
Quan li diem al president que hi ha un altre camí ens acaba acusant de voler una economia centralitzada. Proposes una política alternativa a la seva i et surten amb l’URSS !?. És sorprenent que el senyor Mas es deixi emportar pel reflex condicionat de la dreta més rància. El president hauria de saber que forces com Iniciativa són avui les que governen al land més ric d’Alemanya, Baden Wuttenberg, a Milà o a la regió italiana de la Puglia, i que aspiren a formar part de coalicions de Govern a Itàlia, Alemanya o França.
El President de la Generalitat no vol escoltar. El més greu no és que no vulgui escoltar el nostre grup. El més greu és que no escolta a totes les veus que critiquen les seves polítiques: a la Teresa Crespo, presidenta del Consell Assessor en Polítiques Socials i Familiars del Govern; al Miquel Vilardell, del Col•legi de Metges; a les entitats que lluiten contra la pobresa; a les associacions de pares i mares; als sindicats que reclamen un pacte per l’ocupació i la protecció social; als metges que denuncien que les retallades estan afectant al moll de l’os de l’Estat del Benestar.
El problema ja no són només les retallades. Tenim un problema afegit: un president i un govern prepotents.
En Mas proposa el camí de l’ajust i les retallades. Nosaltres proposem propostes per repartir de forma justa l’esforç per sortir de la crisi, fent que els recursos que provenen de l’economia especulativa i contaminant reverteixin en la millora dels serveis públics.
Per això seria bo que com a mínim deixin que la ciutadania pugui triar el model de serveis públics i quin finançament vol per aquests serveis. En Mas sempre parla de la majoria silenciosa que l’acompanya. Doncs bé, que deixi que el país pugui decidir.
Sempre, però més en temps de crisi la prepotència és un error. Els responsables polítiques han de saber d’escoltar, també el senyor Mas.

One response to “Prepotents

  1. Artur Mas es la ultraderecha catalana. Se esconde tras la bandera nacionalista, pero está claro que primero es la burguesia catalana, con su colegio privado su mutua sanitaria y sus subempleados subpagados y despues todos los demás.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s