Jose Luís Mas

Són les 10 del matí i comença el debat de política general. El president de la Generalitat exposa el seu relat. I de cop es treu de la màniga un impost sobre les grans fortunes. La proposta és inconcreta però aconsegueix atraure tots els titulars, aconseguint centrar l’atenció mediàtica, encara que una setmana després de la proposta no hi ha res de res. Era una proposta “fum”. L’únic objectiu era centrar l’atenció en aquest esquer, però sense canviar res, aconseguint centrar els titulars encara que no serveixi per governar la realitat. Una setmana després en Mas anuncia que es retira la paga extra de nadal de tots els membres del govern. I així ja té el globus sonda que li permet mantenir el pols amb els professional i potser, ara amb el globus sonda del conseller Andre Mas-Colell, retirar la paga extra de tots els empleats públics independentment del sou que tinguin. És el nou estil del President Mas. Fum, fum, fum, i així intenta que no veiem els incendis. Al mes pur estil Zapatero la política de CiU, incapaç de millorar la realitat, busca un cop d’efecte que li permeti respirar mediàticament a cada ple, per així poder portar a la pràctica la seva política.
Tot plegat passa en el pitjor mes de setembre en quinze anys pel que fa a les dades d’atur. Les retallades en salut tenen a tot el sector en peu de guerra. I la incapacitat del govern Mas de demanar més a determinats sectors intocables de la nostra societat, fa que l’únic camí sigui el de retallades, menys drets, més atur, per al final acabar generant dèficit. Però CiU és incapaç de fer girar el timó, prefereix continuar amb el seu dogmatisme ultraliberal i ranci, encara que a tota Europa, a Espanya i a Catalunya aquest camí s’estigui demostrant absolutament inútil. Un estil que el porta inexorablement a ni tan sols contestar allò que se’ls proposa. Prefereixen anar sembrant el país de xantatges a un sector i l’altre, que encarar un debat seré sobre el model de serveis públics, sobre quins són els límits de les retallades, sobre quin és el model fiscal i com garantim un major esforç dels sectors de l’economia especulativa. I així, anar fent, anar seguint. De cop d’efecte en cop d’efecte, de globus sonda a titular.

One response to “Jose Luís Mas

 1. Hi ha molt on es pot retallar:
  – Utilització d'helicòpters per anar a la Ciutadella, per evitar la gent que protesta.
  – Si el Govern és dels millors, perquè calen tants col.laboradors externs que assesoren els millors?.
  – La paga extra, si l'han treballada, tenen dret a cobrar-la. Què és això de presumir que ara no la cobraràn el Govern i altres membres relacionats amb ells?. Menys populisme, i més sentit comù.
  – Per què treure l'impost de succesions, i al cap de dos dies ens queixem que ens calen recursos?
  – Els tributs, taxes, impostos (benzina, tabac, ibis, iaes, irpf, iva, impost societats, …) aporten molts de diners. En què es destinen? Més control i no tant de descontrol. Es innaceptable tants de consellers en entitats (caixes d'estalvi, …) que no saben què fan ni què signen.
  – La Constitució parla d'un sistema parlamentari; on els polítics han de garantir que els ciutadans tinguin drets (vivenda, treball, …). On estava que podia haver gent que es pot enriquir desprès que els politics els coloquen en consells d'administració de caixes, empreses, …? Els mil.lions que cobren aquesta gent surten dels impostos, que paguem tots.
  – Per què no ens esforcem més combatre el frau fiscal?
  Hi ha moltes preguntes. Els nostres polítics estàn per afromtar els reptes i trobar solucions als problemes. Els ciutadans posem de la nostra part, paguem impostos, consumim, …, però volem respecte, veritats, i que s'utilitzin bé els diners de tots.
  Gràcies,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s