´Més retallades és més atur

Les darreres dades d’atur han pintat la cara de les polítiques del govern. Prop de les 750.000 persones aturades. De tots els nous aturats a l’Estat 1/3 són catalans. Catalunya destrueix llocs de treball fixes amb majors percentatge que la resta de CCAA, de fet s’han perdut 131.000 llocs fixes, la meitat que els del conjunt de l’estat. I tot això en un any que el turisme ha anat com mai. Quan les exportacions van fortíssimes. Però el President continua parlant del Govern anterior, sense valorar que alguna cosa tindran a veure les seves polítiques.
A mig planeta s’està dient que les polítiques d’austeritat s’estan demostrant desastroses, i ells continuen traient pit: són els alumnes més avantatjats de la classe en ajustos i retallades. Però ho està fent de forma tan eficaç que avui Catalunya no només és líder retallant. Catalunya és líder en la destrucció d’ocupació. Així, el tret diferencial català en la sortida català en la sortida de la crisi és un ajust monumental, que retalla a tort i a dret, que deprimeix encara més l’economia, fa caure el consum intern, degrada els serveis públics i destrueix ocupació.
En poc temps hem passat del que en Mas va qualificar de cercle virtuós a un cercle desastrós. Quantes més retallades, més atur es genera. Quants més dies passen sense demanar més impostos a qui més té, a qui més especula, a qui més contamina menys possibilitats tenim de sortir-nos-en. Però el Govern autoproclamat dels millors continua sense canviar res, malgrat que les dades demostren que les seves polítiques no només són socialment doloroses, sinó que a més són econòmicament irracionals.

Cada dia que passa el discurs de l’herència té menys credibilitat. Hi ha altres camins. I en Mas porta 10 mesos governant. Les dades de l’atur rebel•len que a Catalunya no es que no avancem, és que estem tirant enrere, estem pitjor. I l’afectació de les seves polítiques ens duen cap a un camí que no va enlloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s