Justos per pecadors

Justos per pecadors

L’Estat no paga la disposició addicional tercera compromesa en els pressupostos. I el Govern fde la Generalitat-fa pagar a justos per pecadors, fent-li pagar als empleats públics.

Dues són les preguntes que ens hauríem de fer. Perquè arribem a aquesta situació,i perquè és la funció pública la que paga.

Si això passa no és per un únic motiu. És evident que tot penja d’un fil, però si això és així és perquè en un escenari financer prou complicat el Govern ha renunciat a la política d’ingressos. A això se li suma la manca de previsió, ja que en les emissions de bons de la Generalitat el govern s’hauria d’haver garantit major marge. Així, la irresponsabilitat del Govern central en no pagar el que s’havia compromès –la mateixa irresponsabilitat de la Generalitat amb els ajuntaments quan no transfereix partides compromeses i pressupostades- se li suma una falta de previsió que els de CiU no haurien perdonat a un govern que no fos del seu color.

La segona pregunta és entorn a la motivació del govern dels “millors” a fer que això ho paguin els empleats públics. El Govern aprofita l’avinentesa per fer que la funció pública acabi pagant els plats que ells no han trencat. Sota l’argument “ells s’ho poden permetre perquè tenen una feina garantida” acaben pagant uns empleats que el govern d’en Mas els titlla de privilegiats. Les conseqüències afecten a la seva vida, però a més, acaben afectant el consum dels propers mesos, incrementen la por en tot el sector, i afecta la marxa econòmica d’aquests propers mesos. Si el Govern tingués aquest problema de tresoreria –situació a la que arriba per una absoluta manca de previsió- el que hauria de fer és donar solucions que no afectin ni a la gent ni a l’economia. L’estalvi del 20% de la paga poden ser uns 100 milions d’euros. Si en canvi s’optés per no pagar la quota patronal del IRPF, uns 150 milions d’euros, a qui acabaria afectant és a l’administració incomplidora. Això permetria mantenir una postura de força amb el Ministeri d’Economia. I aquest pagament es podria complimentar tan bon punt l’Estat pagués allò que deu al Govern de la Generalñitat. Però una força nacionalista com CiU s’atreveix amb els empleats públics i no s’atreveix amb l’Estat per una raó molt simple; perquè la crisi és l’excusa, l’escenari perfecte, en aquest cas per aprimar la funció pública. El Govern ens te al costat per defensar els interessos de Catalunya, però no tolerem que aquests interessos siguin l’excusa per no fer pagar a qui no toca. Primer van congelar les pensions, després van baixar el salari als empleats públics, després van aprovar la reforma laboral per generar ocupació abaratint l’acomiadament.Ens van dir que no ens podien permetre el nostre sistema de salud (un dels més barats d’Europa) Després es van queixar dels Mohameds que cobraven la Renda Mínima d’Inserció. Ara tornen a toca el sou dels empleats públics. Demà parlaran dels minitreballs, amb minisalaris, amb vides empetitides.I entrestant, no parlen de redistribuir malgrat que la mateixa OCDE certifica que cada cop es va incrementant la distància entre els que tenen més i els que tenen menys.

Buscant un diputat/da

Els d’ICV-EuiA hem presentat un esrit a la mesa per portar les lleis òmnibus al Consell de Garanties Estatutàries. Hem presentat 13 signatures. Es necessita el 10% del Parlament, però depen de com ho interpreti la mesa ens poden denegar es nostre escrit. Els 13 diputats està tan aprop del 10% com els 14. Per curar-nos en salut demanem la signatura d’un diputat, un de sol, perquè es pugui determinar si lleis que afectena drets bàsics, que fan que retallades coiunturals esdevinguin estructurals es poden tramitar amb aquesta urgència i si es vulneren determinades garanties. Espero que com a mínim un diputat o una diputada es sumi a la nostra demanda.

3 responses to “Justos per pecadors

  1. No sóc empleada pública, però porto més de quatre anys estudiant oposicions, tinc dues oposicions aprovades(aux. administratiu) però sense plaça. He treballat en borses i com interina, ara estic a l'atur. La meva esperança era entrar a l'administració pública perquè, fins no fa gaire, era un món laboral més estable i amb menys precarietat que l'empresa privada. CiU està “putejant” (perdó per la paraula) als empleats públics però en canvi, només que fa que col.ocar els “seus” en alts càrrecs (cobrant el tripe del que cobra un auxiliar) [m'ho han comentat una amistat que treballa a l'administració]. Tinc varios amics funcionaris que estan indignats. El que volen és augmentar la precarietat dels empleats públics, la precarietat que tenen els que estan a l'empresa privada, treure drets laborals, en definitiva, sembla que avancem com els crancs: cap enrera. En lloc del segle XXI sembla que anem cap al segle XIX

    Aviat haurem de pagar per treballar, i, en quines condicions? a Espanya i Catalunya mana la dreta, tinc por, molta por…

    Srs d'ICV, voldria saber quines són les seves polítiques respecte als empleats públics, en cas que en un futur poguessin tornar a estar al govern (formant un govern de coalició d'esquerres o en solitari), retornarien als empleats públics els drets que els de Ciu s'estàn carregant? Necessito tenir alguna esperança, d'aqui 3 anys tornem a tenir eleccions i vull saber si ens queda esperança a l'esquerra…

    Gràcies!

  2. Hola, em sembla intolerable que no es pugui pagar els empleats públics i s'augmenti en un milió d'euros la partida de Circuits de Catalunya, o sigui del Circuit de Montmeló.
    Vergonyòs!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s