Per què li diuen sexe quan és amor?

Diuen que aquest 2012 serà complicat. Segur que és cert. Però m’agradaria començar aquest apunt al bloc dient com articulem una realitat alternativa que defensi el bé compartit, públic o comú. Estic segur que aquest 2012 serà el de les xarxes de solidaritat, el de les agrupacions de consumidors, el de les iniciatives econòmiques que busquen una sortida compartida de la crisi. Que el 2012 pot ser el de la recuperació de la política perquè la política comença a reconstruir-se posant-se al servei de la gent i no al serveis de molt pocs.

A més, crec que és hora de començar a construir perquè si alguna cosa s’evidencia les darreres setmanes és l’acord i l’entesa entre CiU i PP. Els primers voten l’ajust d’en Rajoy. Y els segons anuncien la retirada de l’esmena a la totalitat a la llei de mesures que acompanya sempre el pressupostos del Govern, els pressupostos de la doble retallada – retallada en serveis socials bàsics i increment de taxes per l’accés a aquests serveis socials bàsics.

Cap sorpresa, com a mínim per aquells que des de fa un temps venim dient que davant d’un dels governs més esbiaixats a la dreta que hem patit no n’hi ha prou en fer oposició, sinó que ens cal construir alternatives. Potser sóc un ingenu, però crec que seria hora que després d’aquesta escena d’amor entre PP i CiU –no és només sexe-, comencéssim a construir, i ho féssim de la mà d’allò que ens demana la societat. Així, podríem prendre bona nota de la petició de consulta sobre les retallades que ens estan plantejant els sindicats, per articular un pol que digui que abans que retallar el que cal és redistribuir.

CiU i PP s’ubiquen en aquest consens suïcida que s’ha situat a Europa d’unes polítiques d’austeritat que no duen cap a enlloc. Però qui mana ja no és ni la societat, i ni tan sols el capitalisme productiu. Qui governa és el capitalisme financer, que amb l’objectiu de mantenir les seves prerrogatives és capaç de liderar polítiques d’austeritat que justifiquin retallades immenses i a la vegada la injecció il•limitada de liquiditat cap al sector financer. La darrera imatge, obscena i indecent, ha estat la del préstec del Banc Central Europeu a les entitats financeres al 1% perquè aquestes acabessin comprant deute al 4%. Es a dir, amb el diners d’una institució pública, es deixa diners als bancs perquè sanegin els seus balanços prestant al 4% a altres institucions públiques. I resulta que hem de retallar i reduir el deute per pagar els interessos d’aquells que han de fer calaix per sanejar la seva mala gestió.

2 responses to “Per què li diuen sexe quan és amor?

  1. Por que tengo la impresión de que la palabra político es sinónimo de aprovechado,dios y padre de todos?.Cuando he leido el artículo del confidencial .com sobre las dietas que cobran todos los cargos politicos del AMB por ir a las reuniones,me entra un sentimiento de indignación .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s