Raons per no anar (a la cimera convocada per la Presidenta del Parlament)

Ahir vaig rebre la trucada de la Presidenta del Parlament convocant-nos a una cimera. Una cimera per trobar-nos. Per celebrar que s’obrien les ponències de la llei de transparència i la llei electoral, i per… poca cosa més.
Alguns portem molts anys fem propostes (http://iniciativa.cat/icv/documents/5272),  amb iniciatives concretes, amb propostes de modificació de la llei de finançament de partits polítics, amb canvis substancials en el codi penal, proposant pactes molt cocrents contra la corrupció i la transparència. El que hem proposat ha estat ignorat, ridiculitzat i combatut  per molts d’aquells que avui estan afectat per casos de corrupció. Els que han rebutjats aquestes propostes ara responen que la crisi de la política és de tota la política, i corren a buscar imatges que els hi permeti redimir part de la seva imatge malmesa.
Podríem estar treballant les propostes que alguns hem plantejat durant anys, o algunes de noves. Podríem estar intercanviant papers. Però no és el cas. El President s’envolta d’aquells que entre altres funcions tenen la del control sobre l’executiu. El mateix President que es nega a donar explicacions pel cas Palau i el presumpte finançament irregular de CDC. I la Presidenta del Parlament, que si que assisteix a aquesta reunió, ens convoca als partits, sense que hi hagi cap espai en el que puguem proposar i comprometre’ns amb propostes ben concretes.
Així no. Si volen trobades per treballar i comprometre’s amb propostes concretes allà hi serem. SI el que volen és canviar; que comencin donant les explicacions que mai han donat davant els casos de corrupció que els afecta. Però si el que volen és la foto per la foto, no ens trobaran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s