Pel Bot Gros…

junckerLa UE ha dissenyat un pla d’inversions, el Pla Juncker, fonamentat principalment en la inversió privada. La Generalitat ha enviat una llista i ho ha fet sense adreçar-se al conjunt del teixit productiu. Per contra, algunes empreses han estat beneficiades del llistat d’inversions. Destaquen Endesa, 769 milions. Vodafone, 318 milions. Telefònica. 308 milions. Indra 91 d’euros. Inversions definides a dit, sense publicitat, sense concurrència de tothom, interlocutant amb uns pocs.
Quan Ernesto Ekaizer va descriure com a capitalisme d’amiguets aquell “model on es generen certes relacions entre polítics i empreses, les grans corporacions, quan aquestes necessiten determinades coses saben a qui acudir, i quan els polítics necessiten diners també saben a quina porta trucar”, no descrivia només la forma de fer d’en Pujol i família. Estava descrivint el que ha fet el Govern Mas alhora de definir les prioritats en les inversions.
Aquests fets són allò que m’ha fet preguntar a en Mas, què havien fet malament i com pensaven rectificar.
La resposta com acaba responent darrerament: pel bot gros. No només no assumeix assumir cap responsabilitat, sense fer ni un esment a l’autocrítica. Ha tornat a parlar del passat i barrejar les coses. Ha tornat a parlar del Govern que fa cincs anys que Governa. I ha posat com a exemple la gestió de les estacions. Un sistema que el va dissenyar el Conseller Nadal, que a mi no m’agrada, i que va suposar la concessió a privats de les estacions. Un model que a mi no m’agrada, però que es va fer amb licitació i concurs públic. Què té a veure amb unes inversions que s’han donat a dit? Res. Però ell tira pel bot gros, i per descomptat no respon.
Avui torno a reiterar la següent proposta: que el Govern s’adreci a tots els actors socials i econòmics i en un debat de país i de societat decidim quins són els projectes que hem prioritzar. La nostra és una proposta que es basa en el model d’economia productiva, posant l’accent en les estratègies d’estalvi i eficiència, l’impuls de les renovables i inversions en mobilitat que ens facin menys depenents del petroli. Estan disposats a parlar-ne? Sembla que no, però per denunciar i a la vegada proposar no quedarà.
Mentrestant, m’agradaria viure en un país normal en el que és converteix en un escàndol que el Govern fixi les prioritats en les inversions sense publicitar-ho i sense debat. M’encantaria viure en un país on l’opinió pública i la publicada no li permetés al President -i malauradament- candidat Mas que sessió control rera sessió de control continués contestant pel bot gros a les preguntes i propostes de l’oposició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s