Lluitem per uns municipis d’esquerres

Escric aquest post quan falten dos dies per iniciar la campanya de les eleccions municipals. Unes eleccions que inicien un cicle electoral, que seguirà, si res no canvia, amb les catalanes i les estatals. Molta gent vol que aquestes siguin unes eleccions preludi, de demostració de forces de cara a les següents conteses.  Comprenc  que hi hagi qui vulgui fer-ne aquesta lectura però, al meu entendre, aquestes  municipals  no són preludi de res. O són el preludi d’un gir en les polítiques econòmiques i socials.

Són eleccions municipals i ens hi juguem molt. Ens juguem tenir ajuntaments d’esquerres, que prioritzin la despesa social, l’accés als serveis públics, la redistribució de la riquesa, o bé ajuntaments de dretes, que entenen allò públic com una plataforma per als negocis d’uns quants i en benefici privat.

A ICV sempre ens hem definit com una força municipalista, que té en el seu ADN una forma d’entendre la política des de la proximitat.  Aquests anys, he comprovat amb orgull com els meus companys i les meves companyes als ajuntaments han treballat oferint respostes netament d’esquerres a les situacions d’emergència social que s’han donat a molts pobles i ciutats. La gent d’ICV-EUiA ha protagonitzat governs que són exemple de defensa dels serveis públics i, per tant, de redistribució de la riquesa. Ho hem fet amb alcaldies al Prat, a Sant Feliu, a Santa Perpètua, a Montornès,  a La Llagosta… i a tants d’altres municipis on la nostra empremta s’ha fet ben present en governs d’esquerres.

Per altra banda, allà on no hem governat, també hem liderat l’oposició amb propostes d’increment de despesa social, d’aturar els desnonaments, de multar bancs amb pisos buits, de defensar escoles bressol, escoles de música i tants altres serveis que han estat en risc de desaparèixer.

Em sento orgullós i agraït per la feina feta pels meus companys i les meves companyes als municipis, però sobretot m’hi sento perquè ho han fet compartint espais amb tota aquella gent que ha estat lluitant a peu de carrer, des de la seva associació de veïns, des del seu sindicat, des de l’ampa de l’escola, des de qualsevol de les plataformes i marees que han sorgit aquest anys, groga, blanca, antifeixista, de defensa del territori, etc.  Gràcies a tota aquesta lluita de la proximitat, que salva projectes concrets i en municipis concrets, podem assegurar que junts i juntes hem guanyat moltes batalles i preservat molt del patrimoni comú que tant ens havia costat construir. Però, com deia l’Ovidi, “ja no ens alimenten les molles, volem el pa sencer”.

El 24 de maig tenim una gran oportunitat de conformar noves majories als nostres ajuntaments. Volem consolidar majories allà on les nostres alcaldies han demostrat que hi ha alternatives però també volem un canvi radical en aquells municipis on la dreta ha aprofitat la crisi per desmantellar els serveis públics. I ho volem fer amb qui estigui disposat a aquest canvi radical. Per això apostem per la confluència amb altres partits i moviments socials en molts municipis. Per això volem que a la capital catalana Barcelona en Comú pugui protagonitzar el canvi que necessita la ciutat o que a Badalona acabem amb la xenofòbia institucionalitzada, o que a tants altres municipis siguem capaços de guanyar força per posar-la al servei de la gent.

Des d’ICV,  en coalició amb EUiA i amb múltiples plataformes i grups independents, aspirem a tot arreu del territori català, perquè el moment històric que vivim requereix municipis capaços de donar resposta als reptes de l’atur, de la pobresa, del manteniment dels serveis públics, de la lluita contra unes desigualtats socials creixents, de la redistribució de la riquesa, de la preservació del medi ambient… Al sud d’Europa estem protagonitzant una gran lluita ideològica i política contra les forces del capitalisme neoliberal i en cada poble, en cada ciutat, en cada projecte, en cada moviment social, tenim cadascuna de les batalles que hem de guanyar.

D’això van les municipals: de guanyar. De guanyar per transformar, per fer dels municipis la gran trinxera de defensa dels drets socials conquerits i avui amenaçats. De generar una dinàmica de canvi radical i de lluita des de cada municipi per demostrar que hi ha alternativa. De posar els ajuntaments al servei de les persones enlloc d’interessos privats, demostrant que si es fan polítiques d’esquerres actives es pot millorar la vida de la gent. Perquè, a la fi, això és el que ens mou a fer política: millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i les nostres veïnes.

D’aquí a dos dies comença la campanya electoral, però la nostra feina ve de lluny i va més lluny encara. La gent d’ICV-EUiA estem compromesos amb el canvi cap a l’esquerra, estem orgullosos del balanç que podem fer de la feina feta pels nostres regidors i les nostres regidores l’últim mandat, tenim l’orgull de fer bona política al servei de la gent i de fer-la sense tenir ni un sol cas de corrupció en la nostra llarguíssima història, volem créixer i volem compartir la nostra lluita amb qui estigui disposat a lluitar, barri a barri, poble a poble, ciutat a ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s