Montornès, la demostració de que sí que es pot

Ara fa quatre anys Montornès esclatava d’alegria. S’havia assolit el canvi cap a un Ajuntament autènticament d’esquerres. La nostra coalició assolia l’alcaldia i el que és més important: la gent de Montornès trobava respostes al seu Ajuntament davant la situació de crisi.

Avui es pot fer un gran balanç. Montornès és avui un referent del municipalisme d’esquerres: la municipalització del servei de l’aigua és avui un exemple a seguir per a moltes localitats.

El canvi en la gestió de l’aigua s’ha traduït en una clara transparència en l’explotació de la xarxa en benefici de les persones usuàries.

Mentre a Catalunya el govern de CiU vol fer del bé comú, d’un servei bàsic com l’aigua un negoci en benefici d’uns pocs, a Montornès la gent de la coalició ha demostrat a tothom que sí que es pot, que hi ha alternativa, que el control públic dels serveis els democratitza i optimitza la gestió.

La gent d’ICV-EUiA sentim orgull del què ha passat els darrers quatre anys a Montornès. Així li he fet explícit al seu alcalde, en José Montero, sempre que he tingut la sort d’acompanyar-lo.

Estem sempre atents a allò que passa en aquest municipi, per traslladar l’experiència arreu. M’expliquen els companys, que a Montornès s’han articulat polítiques de rescat social com a pocs llocs en aquest país: s’han multiplicat per nou els ajuts directes, les beques escolars o desenvolupat Plans d’Ocupació Locals que han donat noves oportunitats d’inserció en el mercat del treball.

Però a més a més, Montornès també és, al meu entendre, un referent en compromís amb l’educació pública. Ha estat aquest govern el que ha desencallat la construcció de l’Escola Palau d’Ametlla, que porta més de set anys instal·lada de forma provisional, assumint-ne inicialment el cost de la construcció. La paràlisi del govern de CiU a la Generalitat s’ha combatut assumint des de l’Ajuntament que aquest és un tema central. És a Montornès on s’ha aconseguit nous cicles formatius de grau mitjà a l’Institut Marta Mata i les instal·lacions de la Masia del Molí convertint-lo en el referent comarcal en algunes branques de la Formació Professional.

Però no acaba aquí, tot plegat i més s’ha fet amb un exercici constant de transparència en la gestió. Tothom pot entrar avui a la web de l’Ajuntament i veure en què s’han gastat els diners, quins són els plans o com pot dirigir-se a la seva administració més propera.

La bona feina feta avala a l’equip. A Montornès es presenta una candidatura que combina la renovació amb l’experiència de gestió d’aquests quatres anys. Una candidatura d’homes i dones de la coalició que sé que entregaran tota la seva capacitat per seguir fent créixer Montornès. Cal aconseguir que el 24 de maig, allò que ha estat possible ho continuï sent. Sincerament, gràcies per la feina feta i per la que seguireu fent en el futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s