A Sant Feliu, un ajuntament combatiu

Satisfacció, potser aquest és el millor concepte per expressar el què sento quan escolto parlar de la feina feta a Sant Feliu per el nostre Alcalde, en Jordi San José i tot el seu equip. El de Sant Feliu no és un Ajuntament que només gestiona, és un Ajuntament que combat la realitat i ho fa amb mesures concretes que fan millorar la vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

És un Ajuntament que ha estat combatiu davant els estralls de la crisi. Com bé repeteixen durant la campanya la campanya: la gent de la nostra coalició és molt de Sant Feliu. Ho són molt perquè s’estimen la ciutat i la seva gent i treballen perquè ningú no quedi enrere.

La fórmula no és fàcil, gestionar un Ajuntament al qual se li han retallat les vies de finançament tant de l’Estat com de la Generalitat, té una dificultat afegida. Davant d’això en Jordi, com a alcalde, però també tot el seu equip, han estat combatius, reclamant pel seu municipi el que és just, lluitant per la seva gent.

Alhora la satisfacció la sento quan allò que des d’ICV-EUiA proposem com a solució a molts problemes d’accés als serveis públics es fa realitat. Parlo, per exemple, de la posada en marxa de la tarifació social en alguns dels serveis municipals: que més paguin els que més tinguin i que menys paguin els que menys tinguin. A Sant Feliu s’ha aplicat amb èxit a les escoles bressol municipals, l’Escola de Música, la teleassistència o l’ajut a domicili per a gent gran.

Però a més d’innovar, el compromís ha estat amb el rescat social, amb una partida oberta al pressupost per a ajuts a famílies i persones necessitades per al pagament de l’aigua, la llum o el gas. A Sant Feliu són conscients d’una cosa que sembla mentida que s’hagi d’haver d’explicar a altres llocs on governa la dreta: que quan hi ha una família que pateix és tota la ciutat qui ho fa. I, per tant, ningú, ningú, s’ha de quedar sense poder tenir una vida mínimament digna.

Però aquest Ajuntament, també el poso d’exemple perquè sap complementar el rescat social, l’acció davant una situació d’emergència, amb polítiques actives que fomenten la recuperació de l’autonomia de les famílies, amb política d’habitatge o amb plans d’ocupació, suport a autònoms i nous emprenedors o amb els ajuts a les empreses per a la contractació indefinida.

Podria allargar-me més parlant de la política educativa de Sant Feliu, o de la seva vitalitat cultural, amb una regidoria al costat de l’important teixit associatiu que caracteritza al municipi; o de polítiques de mobilitat, de joventut, de medi ambient… però no acabaríem.

Sant Feliu de Llobregat, és un orgull per a la nostra coalició, perquè té un gran alcalde, sensible i proper a les problemàtiques dels seus veïns i veïnes, perquè ha dut a la pràctica moltes idees que hem teoritzat i avui veiem que funcionen, perquè és referència constant en la defensa dels serveis públics.

El 24 de Maig la gent de Sant Feliu té l’oportunitat de seguir apostant per un ajuntament combatiu. Un ajuntament que s’ocupa de la seva gent, un alcalde que mira als ulls i que li preocupen les preocupacions dels seus veïns. Estic convençut que en Jordi San José tornarà a ser alcalde i que la feina que es fa a Sant Feliu em seguirà provocant satisfacció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s