A Vilafranca, una suma per guanyar i transformar

Vilafranca és un dels municipis on s’ha assolit un bon acord de confluència entre formacions polítiques, moviments socials i ciutadania a títol individual. Concorrem conjuntament a les eleccions del 24 de maig: Iniciativa per Catalunya Verds, Podem, Procés Constituent, Partit Pirata, Avancem, Moviment d’Esquerres i l’assemblea local del 15M. També han confluït un nombrós grup de persones independents. Permeteu-me un símil gairebé obligat a Vilafranca: s’ha fet pinya, una pinya sòlida que ens pot fer aspirar a tot.

Vull fer un reconeixement a tots els actors de Vilafranca en Comú. Tots han fet una gran feina, han sabut posar per davant de qualsevol diferència la necessitat de donar respostes als reptes del dia a dia de la gent. A Vilafranca, les diferències entre grups no ens han separat, sinó que enriqueixen de matisos i accents una candidatura unida per defensar allò que ens és comú.

A ICV fa molt de temps que vam apostar pel camí de sumar. L’objectiu no ha estat mai tenir un o dos regidors més, l’objectiu sempre ha estat guanyar per transformar. Sabem que sumant multipliquem, i que només així es pot guanyar. I l’objectiu és guanyar? Doncs no, guanyar és la condició necessària per poder fer allò que ens porta a fer política: transformar les condicions de vida de la gent, eliminar desigualtats, lluitar per la justícia social. Sabíem que era difícil la suma, que necessitàvem, sobretot, empatitzar per reconèixer-nos els uns als altres la seva aportació, el seu accent. A Vilafranca s’ha fet i me’n sento orgullós.

La gent d’ICV ha estat l’esquerra combativa a les polítiques de la dreta governant a Vilafranca amb CiU a l’alcaldia i PSC al govern. Però també ens hem trobat a molta gent al carrer, en els moviments socials, lluitant contra les polítiques que es renten les mans davant el patiment de la gent. Ho he explicat en posts anteriors parlant de Sant Feliu, Santa Perpètua o Montornès, allà on tenim l’alcaldia es nota, hi ha instruments suficients com per canviar d’arrel les polítiques municipals, enfocar les prioritats de l’acció de govern cap a les polítiques socials i la defensa dels serveis públics.

Ni a Vilafranca, ni enlloc, es pot mirar cap a una altra banda quan la gent pateix. Estic convençut que presentem, junts, una proposta que genera Il·lusió a la gent d’esquerres de Vilafranca i també ho estic que aquesta il·lusió es convertirà en una victòria a les urnes el proper 24 de Maig.

Us convido a entrar a la web de Vilafranca en Comú. Allà s’hi troba un programa molt complert del que proposa la candidatura, amb un marcat accent social. Entre les prioritats hi ha un pla de xoc de rescat social, per evitar que ningú se senti exclòs en el seu municipi, per ajudar a qui més pateix a trobar una sortida, acompanyant a les persones a refer la seva vida que una crisi que no han provocat els està enfonsant. Però també estant al costat d’aquells que, tot i no trobar-se en situació d’emergència, veuen que la seva qualitat de vida ha minvat, que els seu sou s’ha anat reduint, que la seva vida laboral s’ha tornat inestable. Per això és necessari fer l’auditoria social de Vilafranca que proposa el programa de Vilafranca en Comú, per conèixer a fons la situació, analitzar-la i donar respostes perquè ningú es quedi pel camí.

En Ramon Arnabat encapçala el projecte del bé comú per a Vilafranca, una persona vinculada al món associatiu i cultural. Una persona que té un compromís amb Vilafranca que ve de lluny, i que ara el posa al servei de la suma. Encapçala un projecte col·lectiu, i personifica aquesta idea de suma, de compromís, de voluntat de transformació. Avui Vilafranca en Comú és qui pot liderar el canvi al Penedès i a la seva capital, la garantia d’un govern d’esquerres i de transformació al servei de la gent, i això ho comencem a construir el proper 24 de maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s