A L’Hospitalet, un gir radical a l’esquerra

Canviem L’Hospitalet és una candidatura de suma, de renovació, de molta gent nova que s’incorpora a la política municipal procedent de la militància social, de sectors veïnals, de moviments sindicals i que aplega a la gent d’ICV, EUiA i Pirates. És una candidatura de la gent, que s’ha conformat a partir d’un procés de primàries obertes on han participat més de mil persones. Una candidatura nascuda de la voluntat de suma, de confluir molta gent en un objectiu comú: un gir radical cap a l’esquerra.

L’Hospitalet, la segona ciutat catalana en nombre d’habitants, és una ciutat tradicionalment d’esquerres. Una ciutat feta a sí mateixa gràcies al treball de molta gent, de la militància, de la reivindicació, de la denúncia enfront les injustícies socials. La gent de L’Hospitalet, gent treballadora, ha patit els estralls de la crisi i de les retallades de CiU i PP. Ha viscut la precarietat laboral, l’atur, la forma com s’han reduït les condicions de vida dels seus veïns i veïnes, mentre els més rics encara s’enriquien més. Sé que aquesta gent n’està farta, que cada cop està més indignada i que, desgraciadament, aquesta indignació els allunya sovint de la política. Els demano, a tota aquesta gent, que transformi la seva indignació en proposta, que no es quedin a casa, que recuperin el valor de la lluita col·lectiva que tan bé representa aquesta ciutat. Cal lluitar, i volem fer-ho junts i juntes.

La meva gent, la d’ICV, amb en Lluís Esteve al capdavant, ha estat al govern aquests darrers quatre anys. Sense la seva dedicació i empremta, seria impossible explicar l’impuls i consolidació del centre de les arts; l’Escola de música, un model a seguir arreu de Catalunya, o l’increment de beques menjador multiplicant per 900 la quantia de 0,2 a 1 milió. La gent autènticament d’esquerres, quan governem, fem la feina i es nota.

Ara volem fer un pas més, volem passar d’influir a guanyar, volem ser determinants per garantir la justícia social a L’Hospitalet. L’Anna González encapçala un equip de gent que ha agafat un gran compromís polític per assolir l’objectiu de guanyar, i de fer-ho per transformar la realitat. Un equip nou però preparat per, l’endemà de les eleccions, portar a l’Ajuntament les propostes i reivindicacions en les que han treballat al costat dels moviments socials els darrers anys. Són persones amb valors, profundament d’esquerres i capacitades per canviar L’Hospitalet.

Mireu, fa quatre anys, un partit xenòfob com PxC va entrar a l’Ajuntament, i ho va fer perquè va recollir molt vot de càstig cap a la política. Avui tenim el risc que es mantingui l’allunyament per la política, que es voti en contra i no a favor d’unes idees. El repte és doble, aconseguir que els xenòfobs no entrin a l’Ajuntament i que tots els veïns i veïnes trobin en la política municipal, respostes a la seva indignació, al seu desencís, a l’allunyament. Queden uns quants dies de campanya, em consta que a L’Hospitalet la gent de Canviem L’Hospitalet està fent una gran campanya, de proximitat, explicant de prop les propostes, sortint en positiu a donar respostes als dubtes que, amb raó, la gent té sobre la política. Cal més i millor política, al carrer i a les institucions, calen respostes i compromisos d’esquerres als atacs de la dreta als nostres drets. A L’Hospitalet, junts i juntes, molta gent diferent s’ha organitzat per articular aquestes respostes, i el 24 de Maig, estic convençut que milers i milers de persones se’ls uniran amb el seu vot per canviar L’Hospitalet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s