A Vic, fem fora la xenofòbia i guanyem a la dreta

A Vic la gent d’ICV ens presentem en una candidatura de confluència, Vic per a tots, una suma de gent de diferents partits i tradicions que ens unim per fer fora a la dreta de l’Ajuntament i també per acabar amb la xacra i la vergonya que suposa la presència de Plataforma per Catalunya a les institucions.

Les persones que integren aquesta candidatura, encapçalada per l’Arnau Martí (permeteu-me: un gran candidat) són gent compromesa amb una forma d’entendre la política més transparent i més propera que la del govern de dretes actual És gent que vol posar l’Ajuntament al servei dels vigatans i vigatanes. Em genera il·lusió comprovar com gent que no és igual, que manté diferències, sap unir-se en un objectiu comú i entenen les diferències com un enriquiment mutu al servei d’un sol projecte: fer un Vic per a tots.

Avui, ciutats com Vic poden transformar-se en llavor d’un gran canvi, primer als municipis i després a altres nivells. L’Europa de les retallades i de l’austeritat està esgotada, tots hem pogut comprovar que la recepta de la Troika aplicada a totes les administracions i dictada pels mercats no funciona.

A Vic cal un canvi d’etapa, com reclama l’Arnau i tota la gent de la candidatura de Vic per a tots, cal un gir radical en les prioritats polítiques de l’Ajuntament. Un gir cap a l’esquerra.

Cal que Vic deixi de ser una ciutat on els piròmans de la convivència, tinguin espais a les institucions per seguir mantenint discursos xenòfobs. Per nosaltres el model de convivència s’ha de centrar en la garantia de l’accés a tots els serveis públics per part de tota la ciutadania, vingui d’on vingui, sigui quin sigui el seu recorregut vital, sense diferències, corregint les desigualtats. Vic és una ciutat de gent diversa, d’una diversitat que crea riquesa, que ha transformat el paisatge humà del municipi. No hi pot haver ciutadans de primera i de segona: només hi ha veïns i veïnes.

Vic és una ciutat de cultura, amb importants museus, festivals, un potent teixit associatiu i amb una gran infraestructura: l’Atlàntida. L’Arnau ha situat en el debat la necessitat de repensar el model de gestió, per fer-lo més transparent i accessible a la gent, que fomenti de millor manera l’accés a la cultura. També li he sentit dir que cal repensar el model de la Universitat de Vic, i situar-la com un agent més vinculat a la societat i al territori del seu entorn. Em sembla que aquesta és la línia a seguir: cal posar en qüestió instruments que ja existeixen per tal de millorar-ne els objectius.

La participació, la transparència, l’acostament de l’Ajuntament a la gent és una de les prioritats de Vic per a tots. Els companys i companyes de la candidatura m’expliquen com es treballa des de l’Ajuntament, sense comptar amb la gent, sense oferir la transparència necessària en la gestió de recursos públics. Avui, en ple segle XXI hi ha instruments suficients com per avançar molt en mecanismes de participació i de transparència. Les ciutats es construeixen col·lectivament.

Vic per a tots és un projecte col·lectiu que uneix diverses sensibilitats i tradicions polítiques, moviments socials i persones a títol individual. Per tant, des del seu naixement la candidatura té vocació de treball col·lectiu, i això és el que es proposa per al proper mandat municipal: un treball col·lectiu per a la ciutat. El 24 de maig la gent decidirà amb el seu vot, i estic convençut que aquesta vocació col·lectiva de Vic per a tots obtindrà un gran recolzament a les urnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s