A Sabadell, unitat per un canvi radical

Sabadell, una ciutat tradicionalment d’esquerres, per desgràcia és avui una ciutat assenyalada per la corrupció, per un estil de govern, el de Bustos, que pesa sobre un Ajuntament que durant molts anys havia estat una referència de netedat i de polítiques autènticament d’esquerres.

Avui podem confrontar el model d’Antoni Farrés, l’alcalde que va denunciar als qui el volien corrompre, amb el model Bustos, el del clientelisme i els tripijocs.

Mireu, el PSC tenia una oportunitat: fer net a Sabadell, presentar una candidatura renovada, sense vincles amb el passat. Això no ha estat així, s’ha apostat pel “bustisme” per mantenir una idea clientelar de la política. Un greu error al meu entendre, però en definitiva, el seu error.

Al contrari, ICV ha fet una reflexió: en un context com l’actual, cal sumar forces amb més gent, amb molta més gent per poder fer efectiu el canvi que necessita Sabadell. Cal unitat d’acció, perquè la unitat dóna la força. Unitat pel Canvi és un projecte col·lectiu, que suma a gent de tradicions polítiques diferents, persones que fa anys que veuen la política necessària com a instrument de transformació social i d’altres que s’incorporen amb molta empenta a aquesta idea.

La candidatura d’Unitat pel Canvi, que encapçala en Joan Berlanga, és una candidatura que neix de la suma, que neix en positiu, de la il·lusió de fer possible el canvi a Sabadell. És una candidatura de lluitadors i lluitadores que saben que només amb més força a l’Ajuntament serà possible una autèntica millora de la política municipal, al servei de la gent, de la justícia social.

Mireu, avui portem set anys de crisi econòmica, set anys de patiment de molta gent, set anys amb índexs d’atur disparats, set anys d’atac frontal als drets laborals… I els reptes per a un Ajuntament com el de Sabadell són molts: generar dinàmica econòmica per a que hi hagi ocupació, amb una renovació del model econòmic; assegurar la cohesió social; fer que ningú es quedi sense llum, sense aigua, sense alimentació; que tots els veïns i veïnes tinguin una vida digna i, a més, recuperar la confiança de la ciutadania en la seva administració més propera.

Cal que l’Ajuntament deixi de ser una administració preocupada per ella mateixa, segrestada per les tensions de poder dins un partit, pels esclats de cassos de corrupció. Evidentment, parlo dels polítics que avui lideren la institució i no dels treballadors i treballadores municipals, que també són víctimes de la situació creada. Cal un Ajuntament net i de referència per a les esquerres del país, com ho havia estat en temps passats. Un Ajuntament que estigui ocupat en allò que li pertoca: l’atenció a la ciutadania, la millora de la qualitat de vida de la gent, la lluita contra les desigualtats. I això només serà possible si amb aquestes eleccions municipals fem net.

Jo ho tinc clar, Unitat pel Canvi és avui l’alternativa a Sabadell. I permeteu-me acabar aquest post, dirigint-me als votants socialistes desencantats: no abandoneu els vostres valors profundament d’esquerres, abandoneu als que han traït aquests valors; no us allunyeu ara de la política, acosteu-vos a la gent honesta que avui fa un pas endavant, que es presenten nets i units, amb un codi ètic, amb un programa d’esquerres, amb vocació de transformar.

A Sabadell és temps de canvi, i aquest canvi radical necessita de la gent d’Unitat pel Canvi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s