A Vilanova i la Geltrú, la prioritat la gent

Ahir va ser un dia plujós, però tot i això vam poder celebrar l’acte central de campanya a Vilanova i la Geltrú, aixoplugats al Castell de la Geltrú, avui Arxiu Comarcal. Vaig acompanyar en Manel Claver i a la resta de candidatura en un acte en el que es respirava bon ambient, un ambient de lluita i de voluntat de canvi cap a l’esquerra a l’Ajuntament, amb coherència, treball i compromís.

El bon ambient a Vilanova té molt a veure amb la tasca de la Iolanda Sánchez que enguany no repeteix com a cap de llista i ahir obria l’acte. Vull aprofitar per agrair-li, molt sincerament, la seva gran feina al govern i a l’oposició durant aquests quatre anys. El bon ambient té a veure també amb la gent honesta que composa la candidatura, amb gent que ha fet unes primàries en positiu, que va guanyar en Manel, però que no ha dividit sinó que ha reforçat el nostre projecte a Vilanova.

A Vilanova governa CiU, i ho fa perquè podent haver majories alternatives, va haver qui va creure que era millor deixar que CiU governés. Veníem abans d’un govern de coalició, amb els seus defectes, però amb més sensibilitat social que la que ha demostrat el govern actual. En tot cas, no és moment de retrets, és moment de mirar endavant, és temps de propostes per canviar les coses.

Al meu entendre, la campanya d’aquestes municipals va d’un tema: d’igualtat i de desigualtat. Patim una crisi sense precedents i els Ajuntaments són avui la primera trinxera de defensa dels drets socials, o el primer lloc on la política tira la tovallola. En Manel explicava ahir les xifres de serveis socials a Vilanova, i darrera d’elles les històries personals de la gent que havia vist com la seva vida passava de ser confortable a viure amb gran angoixa per no arribar a final de mes. Cal recuperar l’Ajuntament per a l’esquerra, cal fer-ho per posar-lo al servei de tota aquesta gent i no d’interessos privats.

L’esquerra, com a mínim la que representa ICV, la de la voluntat de transformar, no en té prou en denunciar, cal arremangar-se i governar prenent decisions i assumint riscos. A Vilanova som l’esquerra hereva del PSUC. L’esquerra de la gent treballadora, l’esquerra que com el PSUC al costat de la gent lluitava i lluita per defensar els drets de la ciutadania. No és casualitat que tanqui la llista a Vilanova l’històric dirigent del PSUC, ex alcalde de la ciutat, Josep González.

El lema de campanya de la nostra gent a Vilanova és “Prioritat, la gent” i crec que exemplifica allò que ha passat aquests anys a la ciutat. Un Ajuntament que s’ha allunyat de la gent, de la seva quotidianitat, dels seus problemes, de les seves necessitats i a vegades del seu patiment. La ciutat necessita un govern amb plena dedicació que sigui bel·ligerant en la defensa dels interessos de la ciutat.

Cal acostar l’Ajuntament a la gent, i persones properes com en Manel ho aconseguiran. I això es fa amb una actitud activa, no responent només a demandes. Ahir en Manel deia (ho vaig anotar, perquè em va semblar molt encertat): “cal acompanyar en els projectes de vida digna a la gent, sense que ningú en quedi exclòs. No es poden posar límits als projectes vitals de la gent”. Doncs això és l’esquerra, la sensibilitat de l’esquerra. Per això ICV proposa a Vilanova la creació d’un Consell Municipal de Drets Socials, on estiguin implicades entitats i partits i ciutadania per donar resposta a les desigualtats.

La gent d’ICV de Vilanova han estat aquest aquests quatre anys al costat de la gent, en els moviments socials, de fet, han format part de les mobilitzacions que hi ha hagut a aquesta ciutat. I això és el que fem, la lluita al carrer i a les institucions. En Manel em deia ahir que han fet una campanya molt propera a la gent, molt de parlar amb els veïns i veïnes, d’acostar les propostes, parlar-ne i sobretot escoltar el que tenien per dir. Doncs és això l’essència de la nostra feina: escoltar i proposar, proposar i escoltar. Estic convençut que aquesta manera de fer i de ser de la gent d’ICV de Vilanova obtindrà un reconeixement merescut el proper 24 de Maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s