A Tarragona cal un canvi real cap a l’esquerra

Ahir acompanyava a l’Arga Sentís a l’acte central de campanya a Tarragona. Un acte amb molta gent que feia petit el Teatre Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense. Es respirava ganes de canvi, ganes d’un gir real cap a l’esquerra a l’Ajuntament.

Tarragona és una ciutat on la desigualtat té el rostre de barris desiguals. Des dels barris de llevant, integrats a la ciutat als barris de ponent, rodejats de petroquímiques i sense continuïtat urbana amb la resta de la ciutat. Una segmentació urbana que dificulta molt la cohesió social.

Sovint parlem de les àrees metropolitanes, i no em puc estar de reivindicar una realitat metropolitana on l’esquerra en el seu conjunt, començant pel moviment obrer i el moviment veïnal, va dignificar la vida de la gent. A Tarragona però, es nota que durant 20 anys va Governar la dreta… I quan va ser l’hora de l’esquerra, per molts pocs vots, la gent dICV-EUiA no va tenir la clau, i van governar els socialistes en solitari. I ja ho hem vist: la seva manera de respondre als reptes de la ciutat i de tota l’àrea metropolitana ha estat a cop de grans esdeveniments i projectes faraònics. Des dels Jocs del Mediterrani al Barcelona World, sense assumir que el repte central a Tarragona continua sent la vertebració social des de la igualtat.

Davant d’aquesta deriva, la veu de la consciència, la denúncia i la proposta ha estat la veu d’una dona, que en solitari, ha estat l’autèntica oposició, la veu de l’esquerra, la veu sensata. Tarragona no és una ciutat fàcil per fer política: la fragmentació urbana de la ciutat i la manca d’espais no ho faciliten. A més, sovint ens trobem en aquesta gran àrea metropolitana que és el Camp de Tarragona amb una certa picabaralla entre “ganxets” i “pelacanyes” que no permet fer el gran debat sobre els projectes imprescindibles per la segona realitat metropolitana del país.

En aquestes eleccions, a Tarragona hi ha poca competència en el terreny de l’esquerra. De fet, tenim l´oportunitat, si concentrem el vot, de canviar per l’esquerra, per la participació, fent les coses d’una altra manera. Aquests 4 anys, l’Arga ha estat a les mobilitzacions. Però ara, ja no és hora només de mobilitzar-nos. És hora de canviar les polítiques. De fer-li un tomb. I a Tarragona tenim l’oportunitat per fer-ho. Portant la veu de tots els barris, de tota la gent, a l’Ajuntament.

L’Arga és una persona amb profunds valors d’esquerres, és la que ha posat veu a la institució a moltes de les lluites socials i territorials que s’han donat els últims anys. Una veu potent que ha defensat als serveis públics, l’educació, la salut, la cultura… però també un nou model territorial on els barris, la seva gent prengui major protagonisme. Al carrer i a les institucions, arreu, amb coherència, s’ha pogut sentir aquesta veu. Cal un pas més, cal que ICV-EUiA tingui molta més força a l’Ajuntament per canviar les prioritats, canviar les polítiques, treballar amb i per als veïns i veïnes de Tarragona. Estic convençut que el 24 de Maig creixerem en recolzament de vots a Tarragona, però cal créixer molt, canviar l’escenari a l’Ajuntament per tal d’aconseguir un canvi real en les polítiques que s´hi desenvolupen. ICV-EUiA som la garantia d’aquest canvi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s