A La Llagosta en quatre anys s’ha fet molt, però volem més

Fa quatre anys, abans de les municipals, l’Alberto (l’actual Alcalde de la Llagosta) em va dir: “a La Llagosta hi ha ganes de canvi. Veuràs com aconseguirem l’alcaldia”. Havien estat treballant de valent. Plantejant alternatives. Fent propostes. Fent oposició, però sobretot construint i pensant un altre poble. Avui, 4 anys després, el capital acumulat en l’oposició s’ha transformat en realitat que han canviat el poble. La Llagosta, municipi metropolità, castigadíssim per la crisi, ha estat un exemple de com es pot fer que les polítiques de l’Ajuntament es posin al servei de la gent, especialment la més vulnerable.

Ahir vaig poder participar en un acte acompanyant la l’Alberto i la resta de la candidatura. D’aquest acte m’enduc dues sensacions: en primer lloc, orgull per la feina feta durant els darrers quatre anys, i en segon lloc, la il·lusió i el compromís que es respirava ahir de voler seguir amb la línia de treball iniciada, posant l’Ajuntament al servei dels veïns i veïnes de La Llagosta.

Vull destacar que l’equip de govern d’ICV-EUiA ha canviat de maneres de fer política. A La Llagosta, acostumats a majories absolutíssimes del PSC, avui s’escolta, es dialoga. En segon lloc també destaco la valentia: no espanten els reptes. Per exemple, s’ha municipalitzat el complex esportiu. l’empresa deia que els números no quadraven, i la realitat es que ara quadren i un servei que no estava tan ben valorat avui té demanada com mai havia tingut. També es vol remunicipalitzar l’aigua quan expiri el contracte amb l’empresa que la gestiona l’any 2016.

En quatre anys s’ha impulsat l’economia cooperativa i tercer sector : el servei de neteja i equipament públic, l’escola de musica, l’aula oberta o serveis de formació ocupacional ho gestionen cooperatives. S’han incrementat les partides per garantir una vida digna per als veïns i veïnes: pa, aigua i sostre a tothom. Si consulteu el balanç d’allò que s’ha fet veureu que les transferències socials han crescut un 182%, que les ajudes a famílies en edat escolar ho han fet un 42,1% i les atencions benèfiques i assistencials un 53%. I com? Doncs prioritzant i gestionant bé: amb un reducció dràstica de despeses com la publicitat, enllumenat, despeses d’oficina, etc.

Tot s’ha fet comptant amb la gent. S’ha obert la participació als joves en el disseny d ela festa Jove de la Festa Major i s’ha apostat per la cultura, quan en temps de crisi la cultura es més necessària que mai fent la 1a biennal d’art de carrer.

Però La Llagosta no vol estar sola i comparteix projectes en el reptes actuals de generació ocupació i estructurar una industria sostenible amb la participació a l’associació de municipis de l’Eix la riera de Caldes. Perquè sí, el repte principal és que tothom treballi i amb els instruments d’un Ajuntament com La Llagosta no n’hi ha prou, però cal fer l’esforç per fer polítiques actives d’ocupació conjuntament amb altres municipis.

Bé, jo ho tinc clar i estic segur que la majoria de gent de La Llagosta també: l’Alberto ha estat un gran alcalde, i el seu equip ha fet una grandíssima tasca. Ara toca tenir encara més força per a La Llagosta, més força per ICV-EUiA, més força per seguir fent la feina que s’ha fet fins ara i per afrontar nous reptes que millorin dia a dia la qualitat de vida de la gent de La Llagosta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s